Cum alegi ochelarii de vedere potriviți fizionomiei tale

ochelari de vedere

Cum alegi rama în funcție de forma feței

Atunci când alegi ochelarii de vedere potriviți formei feței, poți accentua caracteristicile pozitive ale fizionomiei tale. Ai posibilitatea de a scoate în evidență frumusețea ta naturală. Cea mai bună idee pentru momentul când alegi ramele ochelarilor, fie că este vorba de ochelari de vedere sau de soare, este să gândești în opoziție. Forma lor nu ar trebui să fie aceeași cu forma feței. În ceea ce privește dimensiunea ramelor, ar trebui ca ochii să fie văzuți în mijlocul lentilelor.

Rame pentru forma ovală a feței

Similară feței rotunde, dar alungită pe verticală, forma ovală a feței oferă unele caracteristici interesante în ceea ce privește alegerea ochelarilor. Aceștia trebuie să compenseze alungirea feței, extinzându-se pe orizontală. Vei arăta bine cu rame mari și groase, care integrează fața în mod corect. Poți opta pentru rame dreptunghiulare, pătrate sau în formă de ochi de pisică pe care le poți găsi în acest magazin.

Rame pentru forma pătrată a feței

Această formă a feței are pomeții bine definiți, iar linia feței nu este rotunjită. Poți compensa această formă cu rame rotunde sau ovale, fie ele mari sau mici. Poți purta cu încredere rame mai mari, mai groase, la fel ca cele mai mici, discrete și subțiri. Orice ai alege, este important să rămâi la ramele rotunde sau ovale.

Rame pentru față în formă de inimă

Acest tip de față este reprezentat printr-o frunte mai lată decât restul feței. Este recomandat să eviți ramele mari și groase de ochelari, în special pătrate sau dreptunghiulare, deoarece acestea pun în evidență jumătatea de sus a feței. Sunt recomandați ochelarii cu rame mici, subțiri, care să nu depășească linia laterală a frunții.

Rame pentru forma rotundă a feței

Este vorba de un tip de față simetric pe orizontală și pe verticală. Poți compensa această formă cu un cadru care are forme ascuțite, și anume rame pătrate au dreptunghiulare. Forma rotundă a feței arată bine cu rame mari, groase și foarte vizibile, atâta timp cât au colțuri. Dacă preferi ochelarii de vedere mai discreți, cum ar fi cu semi-ramă sau fără ramă, puteți opta pentru rame de titan sau chiar pentru o pereche de lentile de contact precum acestea.

ochelari de vedereOchelarii de vedere în ton cu nuanța părului

Culoarea ramelor ar trebui să accentueze nuanța părului, așa că ar trebui să fie asortată cu aceasta. Poți găsi rame de ochelari aproape în orice culoare. De asemenea, există o varietate de rame multicolore – brațele de o anumită culoare și culori diferite pentru exteriorul și interiorul ramei. Acestea sunt foarte apreciate, deoarece pot fi asortate și cu diferite culori ale vestimentației.

Ramele și culoarea ochilor

Ochii verzi merg perfect cu rame în culori pastelate, cu tonuri maronii și aurii. De asemenea nuanțele de roz precum opal și violet vor da un contrast mai mare.

Ochii albaștri merg mână în mână cu ramele în tonuri albastre și gri. Pentru un contrast puternic, alege marouri bogate.

Ochii căprui sunt accentuați de nuanțele de verde profund și de gri. Poți încerca și nuanțe de chihlimbar și sepia.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment