Cum alegi fondul de ten care ți se potrivește?

fond de ten

Fie că vrei o acoperire puternică, pentru seară sau un eveniment special, fie că vrei pur și simplu ceva care să fie baza machiajului tău de zi cu zi, fondul de ten trebuie să ți se potrivească perfect. Atât ca nuanță, dar și din punct de vedere al consistenței. Alegerea fondului de ten perfect, care să ni se potrivească mănușă, ne poate da multe bătăi de cap.

Cunosc multe prietene care au testat zeci de tipuri de fond de ten, branduri diferite, sticluțe diferite, nuanțe diferite, și totuși, nu și-au găsit fondul de ten potrivit. La fel ca bărbatul perfect, și fondul de ten perfect se lasă greu de cucerit. Nu-i așa?

Însă, de asemenea cunosc și femei, prietene și cunoștințe, care încă de la prima aplicare și-au găsit alesul. Acel fond de ten care merită să fie alături de ele, toată viața.

Știi momentul acela când mergi la un make-up artist și îți aranjează tenul în așa fel încât nu ai vrea să te mai demachiezi deloc? Ei bine, de la ei am strâns câteva sfaturi bune pentru a reuși să găsim acel fond de ten perfect pe care îl tot căutăm.

Testează fondul de ten pe față, nu pe mână

Prima greșeală pe care o facem atunci când mergem să cumpărăm fond de ten este că îl testăm aplicându-l pe mână. Ceea ce este total greșit. Tu nu îl vei folosi pentru a-ți acoperi imperfecțiunile mâinii, ci pentru față, așa că testează fondul de ten, pe fața curată în oglindă. Alege o zi în care mergi nemachiată în magazine și roagă-le pe fete să te ajute să-ți aplici fondul de ten așa cum o faci de obicei. Atunci vei vedea dacă acesta este potrivit sau nu.

Îndrăznește să întrebi profesioniștii

Atunci când mergi în magazine, nu ezita să le întrebi pe fetele care sunt acolo. Ele cunosc tipurile de ten și s-ar putea să ai marele noroc să te ajute și să ți-l recomande pe acela pe care îl căutai de multă vreme.

Nu comanda fond de ten online

Acum, în era influencerilor, s-ar putea să te tenteze recomandările acestora atunci când vine vorba de produse cosmetice. Ok, îți poți comanda un ruj sau un fard de ploape, însă în ceea ce privește fondul de ten, e bine să-l testezi întâi în magazine. Apoi, desigur, din moment ce știi care este fondul tău de ten preferat, îl poți comanda online pentru că e mai ieftin.

Află care este tipul tău de ten

Este necesar ca atunci când vrei să cumperi produse pentru ten, mai ales fond de ten, să-ți cunoști tipul tenului. Să știi dacă este uscat, gras sau mixt. Brandurile mari au fonduri de ten pentru toate tipurile de piele. Așa că trebuie să cumperi ceea ce ți se potrivește cel mai bine.

Fond de ten pentru piele bronzată?

Gândește-te că vara, tenul capătă un oarecare bronz, chiar dacă nu stai toată ziua la plajă, așa că pe timpul verii, alege un fond de ten într-o nuanță mai închisă decât ceea ce folosești în restul anului când soarele nu îți este așa de bun prieten. La fel, acesta trebuie să fie mult mai hidratant decât cel pe care îl folosești iarna. Vara, tenul se usucă rapid de la razele soarelui. Și nu uita de factorul de protecție. Să fie cât mai mare.

Sper ca sfaturile de mai sus să-ți fie de folos. Dacă tu ai găsit deja fondul de ten care ți se potrivește, povestește-ne experiența ta printr-un comentariu. Suntem sute de femei curioase!

 

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment