Cum alegi demachiantul potrivit tenului tău

demachiantul potrivit

Demachiantul, la fel ca orice alt tip de produs cosmetic pe care alegi să-l aplici pe față, trebuie să fie potrivit pentru tipul de ten pe care îl ai.

Un lucru foarte important de reținut este acela că un demachiant nepotrivit poate face mai mult rău decât bine. De exemplu, dacă ai tenul gras și alegi un demachiant pe bază de lapte, s-ar putea să apară un exces de sebum suplimentar. De asemenea, un ten prea uscat nu poate fi curățat cu o soluție tonică sau iritantă.

Cunoaște-ți tenul

Pentru a reuși să alegi un demachiant potrivit, trebuie mai întâi să-ți cunoști tenul, să știi dacă este unul gras, mixt sau uscat. Dacă nu îți dai seama, cel mai bine ar fi să mergi la dermatolog și să porți o discuție cu acesta. De asemenea, sunt foarte multe teste pe care le poți face, în urma cărora vei obține foarte multe informații despre tenul tău. Așa vei fi foarte bine informată.

Citește eticheta demachiantului

Înainte de a-ți cumpăra un demachiat, citește eticheta. Trebuie să știi ce conține demachiantul, dacă nu cumva ești alergică la unul din ingrediente. De exemplu, sunt foarte multe demachiante pe baza de ingrediente naturale, unele dintre ele fiind cunoscute ca fiind alergeni des întâlniți.

Dacă ai aflat ce tip de ten ai, trebuie să știi că, de exemplu, tenul gras sau cel mixt, au exces de sebum, care poate duce la apariția coșurilor și punctelor negre, tocmai de aceea, trebuie să folosești demachiant pe bază de apă, cele mai potrivite, fiind gelurile demachiante.

Un demachiant hidratant pentru ten uscat

Dacă pentru tenul gras ai nevoie de un demachiant pe baza de apă, ei bine, pentru tenul uscat, ai nevoie de un demachiant diferit. Alege laptele demachiant sau cremele demachiante. Chiar și șervețelele sunt potrivite, pentru că au conținut mare de demachiant cremos, unele chiar lapte demachiant.

Pe lângă un demachiant bun, dacă ai tenul uscat, vei avea nevoie și de o cremă potrivită. Pentru că, după demachiere este cel mai bun moment în care tenul poate fi hrănit, așa că alege cu grijă. Găsești atât creme hidratante de foarte bună calitate, cât și loțiuni demachiante pe sephora.ro.

Apa micelară în caz de urgență

Totuși, până te lămurești cu tipul de ten și demachiantul potrivit acestuia, poți alege să te demachiezi cu apă micelară. Acest produs este potrivit chiar și pentru pielea sensibilă, fiind non-alergic. Apa micelară este ideală pentru orice tip de ten și machiaj. Chiar și pentru cel rezistent la apă.

Tu ce demachiant folosești și ce tip de ten ai?

Sursă foto: Unsplash

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment