Cum alegi cele mai bune mere?

Sunt peste șapte mii de varietăți, conțin multe fibre, calorii puține, sunt bogate în fitonutrimente, inclusiv kaempferol și querticină (benefice inimii), însă dacă vrei să te bucuri de toate aceste beneficii trebuie să știi cum alegi cele mai bune mere. Studiile arată că atunci când mănânci un măr pe zi, timp de o lună, îți poți reduce colesterolul cu 40 procente.

Iată câteva detalii la care trebuie să fii atent atunci când alegi merele:

1. Coaja: sunt multe persoane care curăță merele de coajă, însă ceea ce mulți nu știu este că are un conținut de aproape opt ori mai mare de polifenoli decât miezul lor. Alege merele care au coaja subțire, de preferat roșii.

2. Alege merele bio: este dificil să găsești mere bio în comerț, chiar și în piață. Alege merele mai mici pentru că acele mere frumoase și mari sunt de regulă tratate cu pesticide și fertilizatori sintetici care ajută la retenția de apă. Acest lucru înseamnă că vei consuma mai puține elemente nutritive.

cum-alegi-cele-mai-bune-mere3. Merele roșii: cele mai bune mere sunt cele roz și roșii pentru că au un conținut de antocianine, o categorie de polifenoli care se găsesc și în vinul roșu natural. Merele roșii sunt cele mai bune pentru combaterea infarctului și afecțiunile cardiace.

4. Mere pătate sau zgâriate: atunci când te duci la cumpărături alege mere care arată bine. Merele care au pete sau zgârieturi sunt bolnave sau prezintă infecții ale fructului. Optează pentru mere tari, lucioase și cu o coajă sănătoasă. Nu uita să le păstrezi la rece dacă îți dorești un conținut mai mare de polifenoli.

Pe lângă toate aceste aspecte trebuie să știi că merele te ajută să ai dinți mai sănătoși, previn mai multe tipuri de cancer, scad riscul de diabet, combat diareea și constipația, ameliorează hemoroizii și stimulează sistemul imunitar.

Un alt studiu recent arată că sucul de mere previn îmbătrânirea creierului și țin la distanță boala Alzheimer. Există de asemenea dovezi clare că merele oferă protecție celor care sunt predispuși să se îmbolnăvească de Parkinson, boală caracterizată prin descompunerea celulelor nervoase ale creierului producătoare de dopamină.

Medicii recomandă un măr pe zi pentru un stil de viață sănătos, iar la câte beneficii au merele, e pe bună dreptate!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment