Cum am ajuns să lucrez iar pentru Banca Transilvania

Banca Transilvania

V-am mai povestit că am schimbat job-urile ca pe șosete. În 2008 mi s-a oferit job-ul mult visat de orice student la economie: Specialist în operațiuni de front-desk. Adică eram gagica aia îmbrăcată tot timpul cu fustă creion, cămașă și ciorapi negri, care trebuia să zâmbească frumos și să execute operațiunile bancare.

“Bună, Cosmina! Te sun de la Banca Transilvania. Vrei să vii la un interviu”?
“Normal că vreau!”

Și m-am dus. Cred că a fost singurul loc de muncă unde am avut training cel puțin o lună. Training care mi-e util și acum, de altfel. De departe, cursurile anti-fraudă mi se păreau cele mai tari, însă nu și când am ajuns în sucursală. Eram prea imatură și nepregătită psihic pentru asta. Așa că am renunțat pe baza fricii. Mi-era teamă ca nu cumva tot ce învățasem să devină realitate, ori eu eram cea responsabilă de tot ce se întâmpla acolo.

În 2008 am cunoscut pentru prima dată gustul eșecului. Mi se oferise o șansă și n-am fost în stare să profit de ea.

Au trecut aproape 10 ani de atunci, iar acum, iată-mă din nou, cu Banca Transilvania în brațe, însă de data asta în alt context. De data asta o fac cu plăcere și fără teama de a da greș. De data asta discutăm despre optimizarea site-ului bancatransilvania.ro și nu despre operațiuni.

Că roata e rotundă și nimic nu e întâmplător, am auzit cu toții.

Însă câți dintre noi credem asta? Câți suntem conștienți că mai devreme sau mai târziu lucrurile se întorc ca un bumerang și trebuie să fim pregătiți pentru asta? Din când în când mai arunc o privire în trecut. E obositor, însă e sănătos. Din când în când, mi-aduc aminte ce-am simțit, ce-am gândit și ce decizii am luat atunci. Apoi fac legătura cu ceea ce se întâmplă azi. Aș mai fi făcut ceea ce îmi place acum dacă nu-mi asumam eșecul de atunci? Nu. Aș fi fost mai utilă unei instuții bancare cu toată teama mea de atunci decât acum? Nu.

La 30 de ani nu mai cred în eșec. Consider că o decizie care îți provoacă anxietate azi te poate face mai bun mâine. Nu mai cred nici în clișeul “Trăiește în prezent”. Nu suntem făcuți să trăim doar în prezent. Nu ai fi cine ești azi fără experiențele de ieri și nu poți fi azi fără să iei în calcul ce se întâmplă mâine.

Morala de azi: Sentimentul de eșec nu este întotdeauna atât de rău pe cât pare. Nu te simți confortabil sau pregătit? Schimbă asta, dar fă-o cu respect. Nu știi niciodată ce-ți rezervă ziua de mâine.

P.S. Când vă mai duceți la bancă, vă rog eu, aveți răbdare cu persoana din fața voastră. O operațiune atât de simplă pentru noi poate fi atât de complicată pentru cel care este în fața monitorului. Și știu ce zic!

Cu drag,
Cosmina

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment