Cum afectează stresul pielea noastră

Stres

Cum afectează stresul tenul

Stresul nu te oboseşte doar fizic şi psihic, ci poate fi chiar cauza principală pentru apariţia a numeroase afecţiuni sau boli. Inamicul numărul 1 pentru organismul nostru este stresul.

Din păcate, viaţa este stresantă. Multe deadline-uri, probleme la locul de muncă, probleme acasă, transportul în comun şi nervii din trafic te pot doborâ psihic. Orice frustrare interioară cu timpul va aduce semne şi la exterior. Psihicul este strâns legat de fizic. Oboseala, lipsa de energie şi a poftei de mâncare sunt primele semne că stresul începe să-ţi atace organismul. Aşa că este extrem de important să nu te mai agiţi pentru toate lucrurile şi să-ţi acorzi mai mult timp ţie decât fugii după bani. Trebuie zilnic să-ţi acorzi măcar două ore de relaxare, altfel vei simţi oboseala de două ori mai puternică. În caz contrar, vei vedea pe propria piele efectele stresului. Cum afectează stresul, pielea? Iată cum:

Acnee:
Chiar dacă ai trecut demult de vârsta pubertăţii, ultimul lucru pe care îl doreşti în viaţa adultă sunt coşurile. Dar iată că stresul poate fi cauza principală pentru care chiar înainte de un eveniment important trebuie sa te lupţi cu inflamaţiile roşii şi dureroase la nivelul tenului. Atunci când suntem stresaţi, corpul nostru produce în exces cortizol. Acest hormon al stresului poate pune beţe în roate funcţionării normale a organismului. Glandele sebacee sunt stimulate prea mult, iar corpul îşi pierde capacitatea de a reduce inflamaţiile.

StresDeshidratare şi îmbătrânirea prematură
Stresul interferează cu capacitatea corpului de a menţine nivelul de hidratare în sânge. Oricât ai bea, corpul nu poate asimila în totalitate nutrienţii apei şi astfel pielea devine uscată şi aspră.
De asemenea vei observa cum mici riduri încep să apară, iar pielea îşi pierde din elasticitate şi strălucire. De vină este adrenalina din spatele emoţiilor şi cortizolul. Vasele de sânge se strâng, se comprimă, iar transportul oxigenului şi absorbţia nutrienţilor din alimente sau apă scade.

De asemenea, cortizolul determină un nivel mai ridcat de zahăr în sânge, iar acest lucru nu este benefic pentru fibrele de colagen. Acestea ajung să crape din cauza excesului de zahăr,şi astfel apar ridurile premature şi destul de severe.

Acordă-ţi în fiecare dimineaţă 5-10 minute pentru masajul facial şi evită alimentele bogate în carbohidraţi rafinaţi. În locul pâinii din făină albă, alege una din cereale integrale. Renunţă cât mai mult la fast-food, şi consumă legumele şi fructele care-ţi plac mai des.

Acestea sunt doar câteva afecţiuni, mai puţin severe, pe care stresul ţi le poate aduce. Sunt cazuri mai grave de atât. Sunt unele boli de piele care se manifestă la nivelul tegumentului şi pot fi cauzate de stresul constant.  Cele mai cunoscute dintre acestea sunt Psoriazisul, diferite eczeme sau chiar şi mătreaţa cu care mulţi dintre noi se luptă.

Ai grjiă de tine şi de corpul tău pentru a te bucura în voie de succesele vieţii. Dormi îndeajuns de mult şi fă-ţi lucruri care-ţi plac şi te relaxsează.

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment