Cum accesorizezi corect o rochie roșie?

rochie rosie

Cu o rochie roșie nu greșești niciodată! Asta dacă o accesorizezi corect, desigur. Fie că participi la o nuntă, la balul bobocilor sau la un eveniment important din cadrul firmei pentru care lucrezi, în mod evident poți opta pentru o rochie roșie de seară. De fapt, roșul este atât de versatil, încât poți transforma cu ușurință o rochie de zi într-una de seară.

Când să alegi o rochie roșie în detrimentul unei rochii negre?

Pentru multe femei, această culoare este prea îndrăzneață, însă adevărul e că roșul este o culoare feminină, sofisticată, ba chiar nobilă. Așa că dacă vrei să atragi admirația celor din jur, îndrăznește să alegi o rochie roșie!

Cum alegi rochia roșie potrivită ție?

1. Ține cont de forma corpului tău

Dacă ai un bust generos, optează pentru rochiile cu decolteu bărcuță sau rotund, realizate dintr-un material elastic.
Dacă ai sub 155 cm, rochia pe care o alegi ar trebui să aibă undeva la 95 cm, însă dacă înălțimea ta este cuprinsă între 160 și 173 cm, atunci poți opta cu ușurință pentru o rochie până la genunchi cu o lungime de 102-105 cm. Cu cât ești mai înaltă, cu atât lungimea rochiei trebuie să fie mai aproape de 109-111 cm.
Dacă ai șoldurile proeminente sau burtică, alege rochiile cu o croială în A sau lejere de la talie în jos. Burtica va dispărea ca prin minune!

2. Cu dantelă sau fără?

Nu contează ce alegi, important este cum accesorizezi. Dacă optezi pentru o rochie roșie cu dantelă, atunci ai nevoie de o pereche de pantofi simpli, dar eleganți și de o pereche de cercei din aur galben. Nu este obligatoriu să alegi bijuteriile aurii, însă cu siguranță oferă un plus de rafinament ținutei în detrimentul celor argintii. În plus, dantela este un material prețios și nu are nevoie de prea multe accesorii.
Dacă optezi pentru o rochie roșie simplă, atunci poți alege o pereche de pantofi mai sofisticați, într-o nuanță plăcută de auriu, de exemplu. Sau dacă ești mai îndrăzneață, poți purta pantofi mov sau verde crud.

rochie rosie
Rochii kaya.ro 169 lei

3. Ce coafură alegi când porți o rochie roșie?

Poți să spui orice, dar rochia roșie te scutește de multe bătăi de cap! Pur și simplu face totul în locul tău, așa că nu ai nevoie de o coafură sofisticată. Doar nu vrei să-i furi atenția cu un păr prea aranjat, nu? Dacă decolteul este suficient de adânc, poți opta pentru un păr drept și strălucitor, însă dacă rochia este mai închisă în zona bustului, atunci poți să-ți prinzi părul într-o coadă de cal elegantă.

4. Rochie roșie cu buzunare sau fără?

O rochie lucrată cu atenție poate avea buzunare fără să deranjeze ochiul. În plus, trebuie să recunoaștem! Buzunare sunt extrem de confortabile și utile, mai ales când vrei să te duci la toaletă să-ți împrospătezi machiajul buzelor, de exemplu. Pui rujul în buzunar și gata!

Tu ce culori preferi când vrei să porți o rochie?

Leave Your Comment