Culorile – Afla cum iti influenteaza culorile starea de spirit

Te gandesti sa iti redecorezi casa si nu stii culorile potrivite? Afla cum iti influenteaza fiecare culoare starea de spirit!

Mov – este culoarea pasiunii, a creativitatii, misterului si spiritualitatii. Asociata adeseori cu  bogatia, prosperitatea sau casele regale, movul  are efect calmant, stimuleaza imaginatia si favorizeaza starile de meditatie.

Rosu – simbolizeaza puterea, focul, iubirea. In arta Feng-Shui aceasta culoare este asociata cu norocul, fericirea, curajul si onoarea. Rosul are un impact puternic asupra psihicului. Folosita in exces, culoarea poate da stari de agitatie, nervozitate, neliniste.

Efecte benefice: creste eliberarea adrenalinei si activitatea ficatului, accentueaza senzualitatea si sexualitatea, confera energie si caldura, intareste vointa si curajul.

Pentru a obtine un echilibru, se recomanda folosirea culorii in accente.

Galben – este o culoare masculina, simbol al  optimismului, tineretii, vesniciei, inteligentei si creativitatii. Galbenul, culoarea luminii, a soarelui, stimuleaza concentrarea, invioreaza, elibereaza temerile, mareste capacitatea digestiva,imbunatateste memoria si incurajeaza comunicarea. Folosita in tonuri palide, are un efect pozitiv, creaza un spatiu intim, linistitor plin de buna dispozitie.

Verde – culoarea semnifica belsug, natura, primavara, speranta, armonie.Verdele echilibreaza energiile, diminueaza stresul, calmeaza, relaxeaza,  elimina oboseala si insomnia.In decorarea casei este potrivita pentru dormitoare sau bai,aduce veselie si armonie.

Albastru – este o culoare rece, care simbolizeaza: intelepciune, misticism, curatare.Este culoarea linistei si odihnei, calmeaza respiratia, emana  prospetime, vitalitate si racoare. Este o culoare potrivita birourilor, deoarece stimuleaza concentrarea.

In functie de efectul, pe care vrei sa il creezi, poti opta pentru culoarea de baza sau nuantele acestora!

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment