Cu și despre a doua șansă

Cu și despre a doua șansă

Azi una, mâine alta și câteodată ajungem să oferim un milion de șanse. Și nu pentru că simțim că acea persoană căreia îi oferim totul ar merita, ci pentru că uneori ne mințim singuri și tragem de un morman de amintiri până când ne dor toate oasele.. și renunțăm.

A doua șansă este inexistentă. Când omul acela căruia i-ai oferit tot sufletul tău are bunăvoința să-ți facă rău o dată, o va face și a doua oară. În fond, dacă pentru prima dată nu i-a fost greu și nici remușcările nu și-au făcut simțită prezența, a doua oară de ce ar sta lucrurile altfel? Iert, dar nu uit. Așa o fi oare? Păi când ierți, nu se presupune că trebuie să uiți? Și până la urmă, există vorba aia: prima oară oferi o șansă, dar la a doua ești prost.

Se întâmplă să văd oameni în jurul meu care acceptă și iartă toate mizeriile, cel mai probabil de teamă sau din comoditate. Comoditate, pentru că, deși nu sunt pe deplin fericiți, se simt împliniți în zona lor de confort. Ei bine, nimeni nu va fi pe deplin fericit dacă nu învață înainte de toate să se iubească pe el însuși. Cum ai putea altfel să nu permiți cuiva să-și bată joc? Sau să nu te pună pe piedestalul pe care meriți?

E adevărat că există oameni care pot greși din prostie, din neștiință sau din ambiție prostească, dar atunci nu ar trebui să te întrebi dacă vrei să stai lângă un om slab?

A doua sansa intr-o relatieSă ierți și să nu uiți este cel mai amar lucru pe care îl poți face vreodată. Și se întâmplă cu adevărat atunci când nu-ți mai dorești să uiți. E un fel de-a pune toate relele într-un bagaj, pe care să-l poți purta după tine toată viața. Poate, poate, în felul acesta nu te va mai atinge nimeni. Poate că numai așa vei ști să stai deoparte.

Vei ști că ai iertat cu adevărat și că lucrurile mai pot funcționa, atunci când, deși ai mai oferit o șansă, tu îl poți privi pe omul din fața ta la fel ca înainte. Când nu vei mai putea face asta, încheie capitolul și întoarce pagina.

Nu uita că în timp ce există persoane care așteaptă o a doua șansă, poate altele o așteaptă pe prima.

Tu oferi o a doua șansă sau treci mai departe?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment