Cu ce poți înlocui sarea

Sarea nu este un ingredient pe care îl poți consuma la voia întâmplarii, fie că trebuie să ții dietă, fie că ești sănătos. Sarea este o combinație între sodiu și clor, iar consumul de sodiu în exces este foarte dăuntor organismului. De asemenea, sarea mărește riscul unui accident vascular cerebral, crește tensiunea artererială și favorizează apariția celulitei. Prin urmare, dacă vrei să nu-ți pui sănătatea în pericol, îți recomandăm să înlocuiești sarea cu un amestec de condimente delicioase.

Iată care sunt condimentele care înlocuiesc sarea:

1. Busuioc: este printre cele mai răspândite condimente și se folosește foarte mult în India, țara condimentelor. Datorită aromei sale puternice este folosit întotdeauna la diferite mâncăruri, chiar dacă nu este sărat.

2. Foi de dafin: în mâncărurile care conțin carne, dafinul este un adevărat deliciu, adaugă o aromă ușoară, plăcută și scoate în evidență aromele tuturor ingredientelor.

3. Ardei iute roșu: este unul dintre acele condimente care pot înlocui sarea cu succes în toate mâncărurile pentru că este picant. Atenție, dacă aveți gastrită sau probleme intestinale, ardeiul iute nu este recomandat.

cu-ce-inlocuiesti-sarea4. Praful de usturoi: din fericire se găsește în comerț pulbere de usturoi fără sare și este foarte gustos, fie în mâncărurile care conțin carne, fie în cele pe bază de legume.

5. Zeama de lămâie: puteți folosi oricând zeamă de lămâie proaspătă pentru că oferă un gust ușor acrișor și aduce cu senzația de sărat. În afară de acest lucru, lămâia este foarte bună pentru carne pentru că o frăgezește.

6. Coajă de portocală, lămâie și lime: este o soluție la îndemâna oricui, iar coaja rasă de portocală, lămâie și lime sunt ideale pentru salate, sosuri și mâncăruri cu sau fără carne. Înainte de a folosi coaja, trebuie să lași citricele în apa în care ai dizolvat o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru un sfert de oră. Bicarbonatul neutralizează chimicalele din coajă.

7. Piper: este înlocuitorul pentru sare. Are o aromă intensă și foarte plăcută, făcând insesizabilă absența sării. De asemenea, chimenul, scorțișoara, cuișoarele, boabele de muștar, nucșoara și pudra de ardei iute sau dulce sunt doar câteva din condimentele care te pot ajuta să înlocuiești sarea cu arome și condimente.

TIPS: Pentru persoanele sănătoase, doza zilnică de sodiu nu trebuie să depășească 2300 de miligrame. În mod normal, doza zilnică de sodiu este asimilată doar din alimente și orice adaos de sare face ca limita maximă să fie depășită.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment