Cristian Nitescu – Afla care sunt riscurile si avantajele implantului cu silicon cu Dr. Cristian Nitescu

Cristian Nitescu – Afla care sunt riscurile si avantajele implantului cu silicon cu Dr. Cristian Nitescu

La fel ca oricare alta interventie chirurgicala, pentru implantul cu silicon este necesara o pregatire a pacientei preoperatorie.

Preoperator si postoperator
Inainte de operatie pacientele vor face un set de analize de sange uzuale, precum si in anumite cazuri, unde exista probleme, o echografie a sanilor.
Este recomandat ca atat cu aprox. 2 saptamani inainte, cat si dupa operatie, sa se evite fumatul, administrarea de anticonceptionale sau alte medicamente ce pot duce la tulburari de coagulare si deci implicit sangerare (aspirina, alte antiinflamatorii, preparate cortizonice).
Imediat postoperator se recomanda repausul la pat. Dupa 2-3 zile se vor relua activitatile usoare cotidiene, evitandu-se in continuare minim 2 saptamani postoperator efortul fizic de orice fel, ridicarea de greutati si miscarile ample ale bratelor.
De asemenea, pacientele trebuie sa poarte o bustiera speciala pentru minim o luna. Firele se indeparteaza la ~2 saptamani.
Pentru o cicatrizare frumoasa, se recomanda evitarea sportului pentru 2 luni postoperator precum si a expunerii la soare (sau solar) minim 6 luni postoperator. Este important de stiut, ca in majoritatea cazurilor, indiferent de locul, in care se fac inciziile, cicatricile rezultate sunt practic imperceptibile, dupa cateva luni de la operatie.

Riscurile implantului
Nu este recomandata introducerea de implanturi siliconice la femei ce sufera de boli autoimune (lupus, sclerodermie…), neoplazii active (cancere) de orice fel, boli ce afecteaza sistemul imunitar, tulburari de coagulare, in timpul sarcinii, in timpul alaptarii.
Riscurile sunt aceleasi ca la orice interventie chirurgicala: sangerare/ hematom, infectie, desfacerea plagii de sutura, reactii alergice, cicatrizarea deficitara, etc… pentru toate insa, exista solutii de tratament.
Contrar miturilor care circula, implanturile nu influenteaza alaptarea si nici nu trebuie indepartate, daca pacienta ramane insarcinata.

Avantaje si dezavantaje
Dezavantajele sunt raportate mai mult la modificarile importante de greutate (atat ingrasare, cat si pierdere in greutate), precum si sarcina si alaptarea, care pot in timp sa duca la modificari ale formei sanilor, astfel ca, e posibil, ca pacientele sa necesite interventii pentru ridicarea sanilor sau schimbarea implanturilor. Oricum este recomandat, ca la ~10 ani implanturile sa fie inlocuite cu altele noi. Acest lucru insa, depinde foarte mult si de dorinta pacientelor, care de multe ori solicita inlocuirea lor cu dimensiuni mai mari cam la 3-4 ani postoperator.
Implanturile mamare aduc un plus de frumusete de gratie si feminitate, astfel ca se poate spune, ca majoritatea femeilor, dupa aceasta interventie “infloresc”, devenind mult mai increzatoare in sine.

 Dr. Cristian Nitescu

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment