Creștinii români sunt ipocriți. Punct.

Spunem că vrem să NU dispară căsătoria între un bărbat și o femeie! Spunem că nu vrem să vadă copiii noștri gesturi grotești pe stradă (alea făcute de gay). Spunem că tineretul din ziua de azi nu mai crede în Dumnezeu și nici în Biserică. Tineretul din care și eu fac parte. Tineretul care nu mai este mulțumit de nimic din ceea ce se întâmplă în țara asta. Tineretul care își face griji și pentru părinți, dar și pentru copii. Noi n-avem siguranță. Tineretul care nu se poate trezi niciodată liniștit și sigur pe ceea ce are, poate sau vrea.

De ce nu se întreabă nimeni care este adevărata problemă? Tu, cel care tremuri de frică în fața unui gay și te uiți cu atât de mult dezgust, ți-ai pus întrebarea: Oare ce aș face dacă mâine mi-ar spune propriul copil „Mamă… sunt gay”? Ai scoate cureaua? L-ai da afară din casă? I-ai nega existența? Sau l-ai obliga să se căsătorească așa cum spunea legea: bărbat și femeie? Ce ai face? Sunt tare curioasă!

Am crescut în Biserică. Mult timp. Am învățat să scriu și să citesc folosind Biblia și nu pentru că așa am vrut, ci pentru că atât am avut. Tataie, călugăr de ani buni, era analfabet. N-a avut șansa la educație. Dar am învățat împreună. El să scrie și să citească, eu educație din Biblie. Tataie îmi amintea tot timpul de două lucruri din Biblie: 1. Iubirea nu face rău aproapelui și 2. Banii sunt ochiul Dracului.

Și acum, să-mi răspundă și mie creștinul ăla care se bate mândru cu pumnu’ în piept, cum respectă legea asta: „Iubirea nu face rău aproapelui”? Nu zice Biblia să ne iubim aproapele? Nu zice Dumnezeu „Să vă iubiți unul pe altul, precum Eu v-am iubit pe voi”? Nu zice Dumnezeu că numai cel care iubește aproapele a împlinit legea? Nu zice Dumnezeu în Biblie că „judecarea aproapelui este un păcat”? IPOCRIZIE. Așa se numește.

Comportamentul nepotrivit al celor care iubesc același sex

De asta ne e frică, nu-i așa? Dar de ce au oamenii ăștia acest comportament nepotrivit pe stradă? Dacă eu m-aș duce cu soțul meu într-un loc public și am face gesturi nepotrivite, nu e același lucru? Și nu sunt gay. Nu există cupluri „tradiționale” care se ling în plină stradă? Aceia nu sunt un exemplu nepotrivit pentru copii? Ba da. Dar, deh! Vorbim despre un bărbat și o femeie. Educația face diferența! Dacă un cuplu tradițional se comportă neadecvat pe stradă este needucat, nu? I-a lipsit ceva de acasă. Nu e același lucru și când vine vorba despre gay?

A fi gay nu e un lucru ușor de suportat. Nici în România, nici în altă parte. Să fii un părinte nepregătit pentru o astfel de situație are niște consecințe. RESPINGEREA are consecințe urâte, fie că vorbim despre gay, fie despre o persoană „normală”, cum spuneți voi. Până și un animal care se simte respins devine apatic sau agresiv.

Milioane de Euro pentru un referendum? Milioane de Euro pentru BISERICI? Banii sunt ochiul Dracului, zicea tataie. Ce caută banii în biserici? Cum ne ajută biserica?

Am avut șansa să-l am pe tataie până la 19 ani, când l-am întrebat: „Tataie, preoții cer bani! Mulți bani! Pentru orice, oricând. De ce? Nu mai suport să intru în Biserică!„. Și mi-a spus „Tataie, că e preot, călugăr sau creștin, omul are un singur lucru de făcut: să respecte ce spune Dumnezeu. Și dacă Dumnezeu spune că banii sunt ochiul Dracului, așa e. Oamenii se mai pierd pe drum”.

De ce nu cheltuim banii aceștia pe educație? De ce nu încercăm să-i educăm pe aceia care au moștenit „bătaia e ruptă din Rai”? De ce nu cheltuim bani pe spitale? Tocmai în Biserică să auzi așa cuvinte urâte despre gay? Da’, nu te supăra, dragă BISERICĂ, ei nu sunt aproapele nostru? Sau cum? Părinții care sunt atât de contrariați de libertatea acestor oameni, voi nu ar trebui să iubiți necondiționat? Nu asta te învață un copil?

Suntem îngroziți că nu știm ce să răspundem copiilor dacă ar vedea doi gay pe stradă. Huh? De ce n-am ști? Că ne e frică de puterea copiilor de înțelegere? De a distinge răul de bine? Și e ce e rău și ce e bine? De ce n-am avea încredere în copiii noștri?

Ce te poate întreba copilul, încât să fii atât de îngrozit? Ce fac oamenii aceia? Sau de ce se pupă o doamnă cu altă doamnă? Sau un domn cu alt domn?

Oare chiar să nu avem răspunsuri la aceste întrebări? Dar dacă te-ar întreba copilul de ce domnul acela de pe stradă îi pune mâna pe fund doamnei și scoate limba în timp ce o pupă, ce i-ai spune? Cum l-ai face să înțeleagă situația asta? Ah, știu. Te duci și le faci observație celor în cauză. Uităm de „să vă iubiți aproapele„. Uităm să le oferim copiilor șansa de a fi buni și de a-i accepta pe ceilalți.

Uităm că Biserica este locul celor care au nevoie de ajutor sau oamenilor care au înțeles ce înseamnă Dumnezeu. Uităm și dăm coate, ne uităm urât și îi dojenim pe aceia care nu știu să respecte regulile. Uităm. Dar până când?

Leave Your Comment