Cremşnit – Reţetă de cremşnit pe care o faci acasă

Cremşnit – Reţetă de cremşnit pe care o faci acasă

Prăjitură adorată de mulți, cunoscută în toată lumea și atât de ușor de pregătit acasă.

Ingrediente:

– un pachet de aluat de foietaj

– 4 ouă

– 300 grame zahăr

– 1 litru lapte

– 50 grame de unt

– esenţă de vanilie

Mod de preparare cremșnit:

Reteta de cremsnitPentru cremă:

Laptele se pune pe foc cu zahărul, făina şi ouăle şi se ţin pe foc până când se îngroaşă, amestecându-se des pentru a nu se lipi. După ce s-a îngroşat, se lasă la răcorit şi se adaugă esenţa de vanilie şi untul care trebuie să fie la temperatura camerei, apoi se mixează foarte bine până când se obţine o pastă destul de consistentă.

Foile de aluat:

Cele două foi se coc separat, la 200 grade, timp de 20 minute. Înainte de a le pune la cuptor se înţeapă foile cu o furculiţă.

După ce s-au răcit foile, se umplu cu umplutura obţinută, se lasă la frigider până a doua zi când foile pot fi porţionate.

Poftă bună!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment