Cremă de zahăr ars – Rețetă ușoară și gustoasă de cremă de zahăr ars

Cremă de zahăr ars – Rețetă ușoară și gustoasă de cremă de zahăr ars

Ingrediente:

– 3 ouă

– 150 g zahăr

– sare

– nucșoară

– vanilie

– 2 căni lapte

Mod de preparare:

Se bat ouăle într-un bol, se încălzește laptele până devine aproape fiert, precum și un bol cu apă. Peste ouă se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr, jumătate de linguriță de sare și nucșoară și o lingură de vanilie și se amestecă. Laptele se adaugă treptat amestecând continuu, apoi compoziția astfel obținută se pune într-un vas ceramic.

Vasul se pune la rândul lui într-o tavă cu apa încălzită la cuptorul încălzit pentru 40 minute.

Pentru sos, se fierbe o jumătate de cană cu apă și separat, într-o tigaie, se topesc două linguri de zahăr alb. Zahărul se amestecă până când se va topi, apoi se adaugă apa fierbinte. Sosul astfel obținut se adaugă peste crema scoasă din cuptor!

TIPS: Dacă își place lămâia, poți adăuga puțină coajă de lămâie rasă după ce bați ouăle.

Poftă bună!

Iată mai jos un video din care să înveți exact cum se face crema de zahăr ars:

Cosmina Tudosă

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment