Cremă de mascarpone și căpșune – Desert de vară
Înainte de rețetă țin să precizez că pluralul fructelor este căpșune, însă pentru că se folosește atât de des „căpșuni” s-a ajuns ca ambele variante să fie corecte și acceptate, deci căpșune sau căpșuni, după bunul plac. 🙂
Iată care sunt ingredientele pentru crema de mascarpone cu căpșune:
– 500 g mascarpone
– o linguriță de zahăr
– 2-3 linguri de zahăr vanilat
– 100 g frișcă
– esență de rom
– 300 g căpșune
Mod de preparare:
Crema de mascarpone se bate cu mixerul până când devine omogenă, se adaugă frișca solidă, zahărul și câteva picături de esență de rom și se amestecă din nou.
Într-un pahar se pune câte un rând de căpșune tăiate, o lingură de mascarpone, un rând de fructe până când se umple paharul. Apoi se ține la frigider o oră-două și se poate servi un desert absolut delicios!
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să fii la curent cu toate rețetele postate de noi și nu numai, te așteptăm să ne împrietenim și pe Facebook. Click aici.