Crampele musculare sau carceii – Invata sa ii previi si sa ii tratezi

Crampele musculare sau carceii – Invata sa ii previi si sa ii tratezi

Crampele musculare sunt acele contractii bruste ale unuia sau mai multor muschi, rezultatul fiind o durere intensa care duce la imposibilitatea folosirii muschilor afectati. Popular sunt cunoscuti sub numele de carcei.

Crampele apar datorita suprasolicitarii si deshidratarii in timpul unei activitati fizice, precum si datorita loviturilor sau mentinerii corpului in aceeasi pozitie pentru o perioada mai lunga de timp.

Mai exista unele crampe care apar in timpul in care te odihnesti. O forma comuna a crampelor este cea la nivelul gambei si al degetelor de la picioare, in mod deosebit in timpul somnului.

De ce apar carceii sau crampele musculare?

Circulatia sangelui precara: daca arterele care distribuie sangele la nivelul picioarelor se ingusteaza, acestea pot produce durere similare crampelor

Cantitatile mici de potasiu, magneziu si calciu din dieta pot contribui la aparitia crampelor;

Crampele musculare apar deseori in timpul sarcinii.

Crampele sau carceii apar datorita suprasolicitarii muschiului, dar si a deshidratarii acestuia.

Ce tratament se recomanda impotriva carceilor?

De regula, medicul recomanda exercitii de intindere, care se pot face si acasa, insa daca apar crampe si in timpul somnului, se recomanda administrare unui relaxant muscular.

TIPS: Nu uita sa consumi lichide suficiente atunci cand faci un antrenament, muschii au nevoie de lichide pentru a nu se deshidrata, iar daca aceste crampe apar si in timpul somnului, fa cateva exercitii de intindere inainte de culcare.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

1 Comment

  1. Reply
    Croitoru Mariana

    Pentru starile mele de ameteala, aparitia destul de frecventa a carceilor, a crampelor musculare si a frisoanelor, sora mea, care a trecut prin aproximativ aceeasi stare si stia de la doctor, mi-a spus sa iau Magnerot- niste pastile cu magneziu care trebuie luate , conform prospectului, numai cate 2 x3 pastile /zi – si dupa nici 2 saptamani ma simt mult mai bine, mi-am gasit linistea. O sa iau in continuare ca simt ca-mi face bine.

Leave Your Comment