Cosmarurile – De ce avem cosmaruri?

Cosmarurile – De ce avem cosmaruri?

Cosmarurile pot fi uneori atat de reale, incat atunci cand te trezesti nu stii daca doar ai visat sau chiar a fost realitate. Ce este de fapt cosmarul? Este un vis din timpul somnului REM (atunci cand apare miscarea intensa a ochilor), ce poate provoca anxietate, teama intensa, sentimente de frica si groaza, care reusesc sa il trezeasca pe cel care viseaza. O persoana care are cosmaruri isi aminteste partial ce a visat.

 Care sunt cauzele cosmarurilor?

Exista o serie de medicamente care duc la aparitia cosmarurilor: antidepresivele, medicamente pentru afectiuni cardiace, Ciprofloxacina,, medicamente pentru Parkinson, precum Levodopa, Cimetidina administrata in cazul ulcerului.

O alta cauza a cosmarurilor este starea depresiva a pacientului, sau conflictele psihologice nerezolvate, precum si stresul cotidian. De multe ori, nevoile, dar si temerile pacientului raman in subconstient si se manifesta sub forma de cosmaruri.

Tratament:

Daca ai cosmaruri in mod repetat se recomanda apelarea la un specialist, mai ales daca ai senzatia de cadere in gol in timpul somnului sau daca somnul tau se rezuma doar la 3-4 ore pe noapte.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment