Copywriter, Specialist PR, Webdesigner, Operator DTP/printer, Optimizări CEO. Salariu 1000 Euro

Copywriter

Copywriter, Specialist PR, Webdesigner, Operator DTP/printer, Optimizări CEO. Salariu 1000 Euro. Așa sună titlul unui job cu normă întreagă din Cluj-Napoca. Ca Specialist în Marketing online de peste 7 ani, mă văd nevoită să explic de ce nu vor găsi niciodată o singură persoană care să le facă pe toate, chiar dacă salariul este de 1000 de Euro.

Mai jos am atașat anunțul publicat pe site-ul jobzz.ro la care voi argumenta punctual:

“Ne dorim sa realizam lucruri măreţe. Impreună!

Incepand de la analiză bussines, competitori, piete tinta, buyer persona, continuand cu strategii de expansiune tinand cont de stabilitate si mentinere a unui brand, cautam solutii in functie de fiecare client urmarind sa fructificam indiferent de buget … la maxim!

Analiza de business nu o face persoana responsabilă de Marketing, ci un angajat cu studii economice. Asta dacă nu cumva ați găsit oul de aur și persoana pe care doriți să o angajați este o combinație de om bun pe analiză, dar și pe creativitate. Ori neuroștiința împarte oamenii în două categorii: cei care sunt buni pe creativitate și cei care au o gândire analitică. Rareori găsești o persoană care să aibă aceste două calități și dacă le are, cu siguranță nu rămâne la stadiul de angajat, căci e mai simplu să-și facă propria companie. 

Ce ar fi bine sa stii si/sau sa inveti intre timp:
1. Webdesigner. Uimeste-ne! Cu experienta in programare web (php, javascript, etc), baze de date, magazine online, optimizari CEO, Facebook Ads, Google Adwods.

Imposibil. Webdesigner-ul desenează, programarea web se împarte și ea în două ramuri: front-end și back-end. Dacă vă doriți un programator care să știe webdesign, front-end și back-end, așa cum rezultă din anunț, ar trebui să fie un programator senior, ori salariul menționat este unul pentru un Junior, care de regulă știe fie numai front-end, fie numai back-end. 

Optimizări CEO: (WOW)

CEO înseamnă Chief Executive Officer, adică este omul care conduce o echipă într-o companie. SEO înseamnă Search Engine Optimization. Un Specialist SEO se împarte și el cel puțin în două: unul responsabil de partea creativă și unul responsabil de partea tehnică. Raționamentul este același ca mai sus. Optimizarea presupune conținut de calitate și un limbaj de programare prietenos cu motorul de căutare. De aceea, un Specialist SEO va lucra întotdeauna cu echipa de programare. 

Facebook Ads și Google AdWords. Se întâmplă să existe persoane care le pot face bine pe amândouă, dar rar. Și pentru că e rar, salariile lor sunt destul de mari și le exclude pe toate celelalte. 

2. Copywriter. Mestesugar in a urzi o poveste cu putine cuvinte. Poet. (Optional traducator online in En)

OK. Mă văd nevoită să amintesc din nou că o persoană creativă este creativă și atât. Mă întreb dacă Eminescu știa să facă SEO.

3. Reprezentant vanzari online; telesales, secretariat.

În calitate de Specialist în Marketing Online, dacă oricare angajator, respectiv client, mi-ar cere să fac activități de secretariat, call-center și/sau vânzări online, m-aș ridica în secunda doi de pe scaun și i-aș spune din bun-simț că este umilitor. Studiile și timpul pierdut pentru a avea aceste cunoștințe nu-mi permit să fac pe secretara. Și nu e ca și cum ar fi ăsta un lucru rău, am lucrat și eu într-un call-center, însă asta se întâmpla la 19 ani, când nu aveam nicio experiență profesională. 

4. Specialisti PR, marketing, strategii de promovare online.

Ori face PR, ori strategie de promovare online. Când angajezi un PR, îl plătești pentru relațiile pe care și le-a făcut în timp, ori asta costă. Omul de PR lucrează întotdeauna cu Specialistul în Marketing. În timp ce PR-istul își bate capul cu clienții dificili, omul de marketing execută proiectele pe care le obține PR-ul. 

5. Operator print. Vei tipari pe Minolta BizHub 7000, Rikoh, HP, Epson, Roland, Scorpio, Geminii, Memjet etc.

WoW. Din nou. Programare, call center, SEO, strategii de marketing, PR. Să spunem că toate astea au un singur numitor comun: cuvintele. Dar și operator print? Eu sunt norocoasă că am lucrat 3 luni într-un call-center, unde am făcut vânzări, apoi am stat pe lângă programatori și oameni de PR, deci aș putea obține job-ul, dar operator print? E ca nuca în perete. 

6. Operator DTP. Cunostinte de pre-press (tehnoredactare, layout, bleed, RIP, raster, dot, dot gain, densitometrie, unghiuri de raster, trapping, film, emulsie, placa offset, impozitie, imaging etc). Vei trimite fisierele pe film (imagesetter Heidelberg, 50×70 cm) sau direct pe placa offset (CTP UV, Fuji – 100×70 cm).

N-am nici cea mai mică idee ce înseamnă asta, deci nu comentez. 

7. Designer (cerinte: cunostinte Corel, Adobe (Photoshop, Illustrator) conceptie Logo, carti de vizita, cataloage, calendare, etc.

Lucrez cu același designer de peste 5 ani de zile. Pe cuvântul meu dacă e în stare să scrie un paragraf de 100 de cuvinte. Cum nici eu nu sunt în stare să fac un logo. De aceea lucrăm împreună și reușim să facem lucruri mișto. Apropo, știați că o persoană care știe să lucreze în toate aceste programe, câștigă mai mult de 1000 de EURO pe lună? E suficient să lucreze o oră, două pe zi pe site-urile din străinătate și obține mai mult de atât.

8. Foto/video. In special fotografie de produs. Plating farfurii pentru fotografii culinare etc.

Recapitulare. Copywriter, PR, Secretariat, Programare front-end, Programare Back-end, Operator DTP, Specialist Marketing, Analist de business, Specialist SEO, Designer, operator call-center. Sunt 11 joburi complet diferite, asta dacă n-am omis ceva, la care se mai adaugă și fotograful. 12 job-uri cu un salariu de 1000 de euro. 12 joburi x 8 ore fiecare, cred că înseamnă 96 de ore pe zi (asta dacă am calculat bine, v-am spus că ăștia care sunt buni la scris, nu sunt buni și la matematică). 

9. Dincolo de toate aceste cuvinte, … ne dorim sa fi artist!

Iată și răspunsul la ceea ce caută această companie: UN ACTOR. Păi dacă ești actor, te poți preface că le știi pe toate și cred eu că 1000 de euro este un salariu decent.

Program – FULL TIME / PART TIME.

P.S. Mă întreb cum poți executa 12 job-uri diferite cu un program „PART TIME”.
Trimite-ne CV-ul pe preturi(at)cmyk.ro! Ne-am bucura sa atasezi pe langa fotografia ta si un link sau sa incarci un portofoliul al tau (conceptie grafica, plan de marketing, foto, video, text, poezie, concept de vanzari etc).

Accelereazaaa!
Adi Sinca, media manager******, ” – era un număr de telefon aici, pe care am ales să nu-l public din motive lesne de înțeles.

Și eu care mă credeam bună de angajat, acum mi-am spulberat toate speranțele!

P.S. Mi-am pus mâinile în cap când am citit anunțul. Mă gândesc că la toate aceste 12 job-uri, trebuia să adauge și HR.

Succesuri, cum s-ar zice!
Cosmina

Copywriter
Foto: Jobzz.ro
copywriter-optimizare
Foto: Jobzz.ro

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment