Copiii și calculatorul – Ce activități online ar trebui să aibă copilul tău

Copiii și calculatorul – Ce activități online ar trebui să aibă copilul tău

Într-o lume a tehnologiei, copiii sunt cei mai predispuși la riscurile ce le implică activitățile online. Deși, mulți părinți interzic copiilor utilizarea calculatorului sau a internetului până la vârsta adolescenței, există câteva activități pe care i le poți permite, mai ales pentru că îl ajută în dezvoltarea personală.

1. Jocurile de logică: există tot felul de jocuri care îi pot stimula inteligența, însă ai grijă să le acceseze doar pe acestea, internetul fiind o poartă deschisă și către jocuri violente sau cu tentă sexuală.

2. Desene animate: desenele animate sunt din ce în ce mai controversate, iar cele difuzate la tv nu mai sunt atât de inocente sau educative ca odinioară. Caută pe internet desene potrivite vârstei lui și lasă-l să le vadă. În calitate de părinte, ai responsabilitatea de a alege ce trebuie să vadă copilul tău.

3. Cărți de colorat online: cărțile clasice de colorat sunt întotdeauna mai bune, însă cu ajutorul celor online, îl ajuți să capete îndemânare folosind mouse-ul, dar mai ales se împrietenește cu tehnologia.

Copiii si calculatorul4. Muzică pentru copii: formează-i un playlist cu muzică destinată copiilor și lasă-l să asculte atunci când se joacă.

Pe măsură ce cresc, copiii devin tot mai curioși și știm cu toții cât de ofertant este internetul. Blochează site-urile pe care nu ar trebui să le acceseze, folosind control parental din windows, setarea din antivirus sau optezi pentru un singur browser (Mozilla de exemplu) căruia îi instalezi un add-on pentru a împiedica accesul spre site-urile nedorite. Cât despre rețelele de socializare, până la vârsta de 16-17 ani, ar trebui să le evite, mai ales pentru că vor fi obligați să mintă cu privire la vârsta lor. Prin rețelele de socializare, copilul tău este mult mai predispus celor obsedați.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment