Contraceptive – afla ce metoda de contraceptie ti se potriveste

Contraceptive – afla ce metoda de contraceptie ti se potriveste

Metoda contraceptiva o alegi de regula in functie de cat este de stabil partenerul, insa prezervativul ramane cea mai buna metoda de contraceptie si protectie impotriva BTS.

1.Prezervativul : ramane cea mai sigura protectie impotriva bolilor cu transmitere (BTS), cat si a sarcinilor. La fel ca alte metode de contraceptie, prezervativul nu garanteaza mai mult de 99% siguranta acestuia. De ce? Pentru ca se poate rupe sau aluneca. Cu toate astea, este singura metoda care te protejeaza de Sida (HIV), hpv, hepatita, sifilis, gonoree sau infectii vaginale. Multe din bolile grave care se transmit prin contact nu se vad la partenerul tau, ceea ce face imposibila detectarea unui posibile boli. Prezervativele nu reduc din placere, daca sunt de calitate (Durex Ultra Thin – rosu). Este bine sa ai cel putin un prezervativ la tine, daca partenerul tau nu are obiceiul de a cumpara. Te asigur ca nu va spune “nu” daca asta e conditia de a avea contact.

young woman with pills2.  Anticonceptionale: pilulele orale sunt pe baza de hormoni si se recomanda de catre medic. Au concentratii si combinatii hormonale diferite. De obicei, au o combinati de progesteron si estrogen. Nu utilizati contraceptive daca aveti tulburari ale circulatiei sangelui (tromboze), daca ati suferit boli hepatice severe, diabet zaharat, infarct miocardic, daca aveti sangerari vaginale inexplicabile, daca aveti sau ati avut cancer al organelor genitale, sau daca sunteti alergica la componentele anticonceptionalelor. Daca in timpul administrarii de anticonceptionale, prezentati varsaturi, cefalee, diaree sau sangerari neobisnuite, intrerupeti tratamentul si consultati medicul.

3. Steriletul: este un dispozitiv intrauterin din plastic sau metalic. Poate fi cu eliberare de ioni de cupru sau de substanta hormonala. Steriletul se pune numai de medic. Steriletul pe baza de hormoni are o valabilitate de pana la 5 ani, iar cel cu eliberare de ioni de cupru pana la 10 ani, perioada care este garantata. Singurul dezavantaj al acestei metode de contraceptie este ca solicita consultarea unui medic periodic, pentru a se verifica daca exista perturbari majore, precum inflamatii sau sangerari.

4. Inelul contraceptiv: Functioneaza pe acelasi sistem ca si anticonceptionalele, avantajul fiind ca nu-ti va afecta ficatul. Inelul se introduce adanc in vagin si se lasa timp de 21 de zile, timp in care va elibera o cantitate de hormoni zilnica. Exista riscul de a dezvolta o infectie vaginala.

Indiferent de metoda pe care o consideri potrivita, nu-ti periclita sanatatea si alege prezervativul!

TIPS: Nu lua anticonceptionale din auzite! Consulta un medic ginecolog inainte! Daca ai contact pentru prima data, ai aceleasi sanse sa ramai insarcinata sau sa contactezi o boala la fel ca si ceilalti.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment