Constipatia – Cauze si tratament

Constipatia – Cauze si tratament

Multe persoane nu stiu de cate ori trebuie sa ai scaun si considera ca au constipatie chiar si atunci cand nu au. Un numar normal de scaune variaza intre un scaun la una sau doua zile. Fiecare poate avea scaune mai rare decat in mod normal, insa de cele mai multe ori cauzele constipatiei sunt temporare. Este foarte importanta cunoasterea cauzelor ce duc la constipatie.

Constipatia apare atunci cand scaunul uscat si tare absoarbe prea multa apa, facand materiile fecale sa stagneze prea mult timp in colon.

Care sunt cauzele ce duc la constipatie?

Fibre alimentare putine – Astfel de fibre se gasesc in mod normal in legume, fructe si cereale. Fibrele – cele solubile, cat si cele insolubile – reprezinta partea fructului, legumei sau a cerealelor pe care organismul nu o poate digera. Persoanele care consuma multe alimente bogate in fibre sunt mai putin probabil sa ajunga constipati. Atat copii, cat si adultii consuma o cantitate prea mare de mancare rafinata si gata preparata din care fibrele naturale au fost indepartate.

Alimentatie saraca in lichide – supele, apa, sucurile naturale cresc fluiditatea continutului colonului si dau volum materiilor fecale, facandu-le mai fine si mai usor de eliminat. Oamenii care au tendinta spre constipatie, ar trebui sa bea lichide suficiente in fiecare zi (cel putin 2 l). Lichidele precum Coca – Cola, cafeaua sau alcoolul nu au rolil de a accelera eliminarea materiilor fecale.

Medicamentele medicamentele pentru durere, medicamentele antiacide gastrice, medicamentele antihipertensive, medicamente antiparkinsoniene, medicamente antispastice, medicamente antidepresive, abuzul de laxative.

Analize – atunci cand te confrunti cu o simpla constipatie nu este nevoie de teste deosebite pentru diagnostic, insa daca ai scaune cu sange sau dureri apare suspiciunea de cancer de colon. In cazul unei astfel de suspiciuni se recomanda colonoscopia.

Tratament in cazul constipatiei : se recomanda o dieta echilibrata in fibre si lichide. Laxativele se recomanda numai in cazul in care constipatia devine mai grava si dureroasa.

TIPS: Constipatia poate duce la complicatii, precum hemoroizi, fisuri anale, hernii abdominale sau prolaps rectal.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment