Conjunctivita – Simptome și tratament

Conjunctivita – Simptome și tratament

Conjunctivita este o inflamație a mucoasei pleoapelor și apare de regulă datorită unei infecții cu bacterii, contactului cu alergeni, gaze, alergii la farduri sau fum de țigară.

Simptome:

– înroșirea mucoasei conjunctivale

– arsuri oculare

– vedere încețoșată

– sensibilitate la lumină

– secreție alb-gălbuie, care se depozitează la rădăcina genelor.

Tratamentul pentru conjunctivită:

Pentru conjunctivita bacteriană se recomandă tratament cu antibiotice sub formă de picături oculare (colir), unguente sau pastile. Picăturile oculare și unguentele trebuie aplicate la nivelul conjunctivei de 3-4 ori pe zi pentru o perioadă de 5-7 zile. Simptomele conjunctivitei se ameliorează sau dispar după aproximativ o săptămână de la inițierea tratamentului corect. Este foarte important ca pacienții diagnosticați cu conjunctivita să urmeze tratamentul complet recomandat de medicul oftalmolog și să nu-l întrerupă chiar dacă simptomele s-au ameliorat, pentru a evita astfel aparitția recidivelor.

Conjunctivita provocată de factori iritanți necesită consultul unui medic și îndepărtarea imediată a fardurilor sau factorilor care o provoacă.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment