Compot de visine – Cum se face compotul de visine

Compot de visine – Cum se face compotul de visine

Compotul de visine este delicios atat vara, servit rece, cat si iarna cand incepi sa simti nevoia de fructele de vara. Noi iti propunem o reteta de compot de visine fara conservanti.

Ingrediente:

1 kg de visine

6 linguri de zahar

apa

Mod de preparare:

Fructele se spala si se pun in borcane curate si uscate de 370 ml, se adauga cate o lingura de zahar in fiecare borcan si se umple cu apa. Capacele se strang bine, dupa care fiecare borcan se agita pana cand zaharul se topeste.

Borcanele se aseaza intr-o oala suficient de inalta cat sa le cuprinda. Pe fundul oalei se aseaza intotdeauna un prosop, apoi borcanele si se umple cu apa rece pana aproape de capacele borcanelor. Oala trebuie sa stea la fiert la foc mic timp de 50-60 minute.

Dupa ce compotul a fiert, borcanele trebuie sa ramana in oala cu apa fiarta pana a doua zi, acoperite cu un prosop. A doua zi se verifica daca borcanele au aer, punandu-le cu gura in jos. Daca incep sa fasaie sau sa aiba capacul bombat, compotul se consuma imediat, daca nu prezinta niciun „defect” compotul rezista chiar si doi ani.

Compotul poate fi servit la micul dejun, ca desert sau pur si simplu il bei rece vara.

Pofta buna!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment