Colegi frustrați, de ce nu salutați?

Mediul nostru de lucru este locul în care ne petrecem cea mai mare parte a zilei, însă când avem de-a face cu niște colegi frustrați, totul devine un calvar. Fie că a fost vorba de neînțelegeri sau de niște structuri organizatorice care par să ne limiteze timpul și să ne sufoce pasiunea și creativitatea, cine trebuie să repare aceste probleme?

Cu fiecare loc de muncă și domeniu abordat, ne revin și anumite responsabilități. Să fie oare nevoie să devenim psihologul personal al colegului frustrat care nu ne mai salută atunci când plecăm de la birou? Oricât de mult ne-am dori ca mediul de lucru să fie unul pozitiv, în care să putem să ne dezvoltăm creativitatea și ideile în beneficiul companiei, nu putem să le rezolvăm de fiecare dată problemele colegilor de muncă, mai ales dacă acestea nu sunt cauzate personal de noi. Ca să nu mai spunem și de timpul și energia pierdută pentru a le rezolva altora frustrările.

Colegi-frustrați-de-ce-nu-salutațiDe multe ori mă gândesc că dacă am o atitudine pozitivă, îndeplinesc cu brio toate sarcinile care îmi sunt atribuite, cariera mea este pe drumul cel bun. Problema este că mulți alți factori au un impact asupra carierei mele, inclusiv oamenii din jurul meu și relațiile mele cu ei. Iar atunci când acești oameni se transformă în manageri neînțelegători și colegi frustrați, voi avea nevoie mai mult decât de etică, diplomație și atitudine pozitivă pentru a face față acestor situații.

Din păcate, in multe situatii a trebuit să demonstrez anumite idei bune mai amănunțit decât a trebuit să o facă un coleg. Acesta nu a fost motiv de frustrare, însă atunci când îți expui o idee testată, care a avut rezultate mai bune decât ceea ce se aplică la momentul respectiv în companie, iar șeful nu vrea nici măcar să o ia în calcul, încerci să explici ce poți aduce în plus. Prin rezultate, teste, statistici, exemple concrete. Dacă dai greș în ochii colegilor sau a șefului prin teoria testată, este clar că cineva îți pune bețe în roate. Mai ales dacă nu ți se explică de ce se merge în continuare cu aceleași metode învechite. Iar când nici nu mai ești salutată când ieși din birou, nu ar trebui să fie motiv de supărare. Sfatul meu este să rămâi aceeași persoană pozitivă, să continui să-ți duci munca la un nivel al excelenței, iar dacă totul va continua în acest stil, părerea mea este că te irosești într-o companie care nu știe să te pună în valoare.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment