Colagenul luptă împotriva ridurilor

colagen

Cum luptăm împotriva ridurilor?

Îmi place să râd, așa că m-am pricopsit cu niscaiva riduri de expresie. E ciudat să ai mai puțin de 30 de ani și să-ți răsară riduri fine în jurul ochilor și unde mai pui că există și-o mamă directă, veșnic preocupată de cum trebuie să arăt? Refuz să îmbătrânesc, dar nici nu vreau să-mi schimb crema hidratantă cu una antiage, așa că am ciulit urechile la sfaturile mamei și m-am pus pe citit. Cum scap de riduri sau mă rog, cum să le previn (căci încă neg apariția lor) folosind metode non-invazive? Colagen și coenzima Q10.

Ce este colagenul?

Colagenul este una dintre cele mai răspândite proteine din corp și se găsește în cartilagii, ligamente, oase și piele. Pielea reprezintă 70% colagen, iar atunci când cantitatea produsă este redusă sau de slabă calitate, pielea începe să-și piardă elasticitatea și se ridează. Un stil de viață nesănătos, stresul, deshidratarea, sedentarismul, fumatul și zahărul împiedică producția colagenului, deci favorizează apariția ridurilor.
Se pare că începând cu vârsta de 20 de ani, cantitatea de colagen scade și este greșită concepția conform căreia putem folosi produse antiage numai după vârsta de 30 de ani.

Cum stimulezi producerea naturală de colagen?

1. Vitamina C fiole: poți folosi fiole de vitamina C după ce tenul a fost curățt în profunzime. Această vitamină reduce adâncimea ridurilor și face pielea mai fermă și mai luminoasă. De asemenea, se recomandă consumul alimentelor bogate în vitamina C, precum kiwi, broccoli, ardei gras, conopidă.
2. Somon și ton: au un conținut bogat în Omega 3, ceea ce înseamnă că îți vor întări celulele responsabile cu susținea structurii pielii.
3. Proteine: consumul de ouă sprijină producția naturală de colagen, iar vegetarienii pot înlocui ouăle cu nucile.
4. Ceaiul alb: are rolul de a preveni activitatea enzimelor care distrug colagenul, protejând proteinele pielii.
5. Vitamina E: i se mai spune și vitamina tinereții eterne, având rol de încetinire a îmbătrânirii celulare. Poate fi achiziționată din farmacii sau poți consuma fructe oleaginoase: nuci, alune, fistic și migdale.

colagenDin fericire, am descoperit niște fiole cu un ser bogat în Colagen și Elastină de origine marină, cu extract organic de Goji și Argilă. Par să funcționeze bine. Tratamentul se face timp de trei săptămâni și se aplică prin mișcări circulare pe tenul curat, de preferat seara, înainte de culcare. Fiolele ASLAVITAL se găsesc în farmacii și sunt ideale și pentru tenul sensibil.

Vă spuneam mai sus și despre coenzima Q10.Pe lângă faptul că protejează inima și luptă împotriva cancerului, Coenzima Q10 menține tinerețea pielii. Știți deja faimoasele reclame la cremele antiage care conțin Coenzima Q10! CoQ10 îmbunătățește rapid funcțiile mitocondriale, deci luptă împotriva ridurilor! Poți administra fie o capsulă pe zi, fie adopți o dietă bogată în această Coenzimă, precum carnea de vită, de pui, organe de animale (inimă, ficat și rinichi), ulei de soia, rapiță, susan sau porumb, sardine, macrou, ton, somon, ouă, semințe și nuci și legume, precum conopida, usturoiul, cartofii dulci, morcovii și spanac.

Alimentația este importantă fără dar și poate, precum și stilul de viață, însă atunci când tenul tău dă semne că nu mai face față trebuie să-i oferi o mână de ajutor, iar prevenția este cea mai bună!

Tu cum lupți împotriva ridurilor?

Sursă foto: wallpaperup.com

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment