Colacul de salvare – Prima relație după despărțire

Colacul de salvare – Prima relație după despărțire

După o despărțire dureroasă sau urâtă, următoarea relație se numește colac de salvare. Vorbeam zilele trecute cu un prieten despre pauza lungă între relații și îmi spunea că nu se poate așa ceva. Ei bine, după o despărțire nu sunt decât două posibilități: fie ești atât de frustrat și supărat pe viață și alegi să stai retras până când te vindeci, ceea ce din punctul meu de vedere este varianta ideală, fie optezi pentru un tratament-șoc, de care te vei descorosi imediat ce te vindeci.

Să începi o nouă relație după distinsa despărțire nu este greu, dar având un bagaj emoțional omniprezent îți va fi dificil să faci lucrurile să meargă și dacă nu ești genul de om care să nu se implice, vei suferi.. din nou! O astfel de relație o putem compara cu faza de negare, ca și cum în loc să te apuci să strângi și să arunci gunoaiele din viața ta, le ascunzi sub preș. Dar sub preș, deși nu le mai vezi, tot se împut! Poate că o astfel de relație te va face pe tine să te simți mai bine, dar pe celălalt? Cel care încearcă să-ți ofere totul și să te vindece de nebunia pe care trebuia să o tratezi singur?

O relație de salvare va fi lipsită de pasiune, acel sentiment nebun că vă doriți unul pe celălalt, în schimb un aer blând te va cuprinde imediat, te vei simți poate mai calm, dar nu vei mai avea loc și pentru alte sentimente, pentru că nu ți-ai acordat suficient timp să scapi de trecut. Și atunci frustrarea va pune mâna pe tine iarăși, nu vei înțelege ce se întâmplă și în loc să-ți vindeci rănile, nu faci altceva decât să le adâncești!

Prima relatie dupa despartireUneori e dificil să te adaptezi să faci toate lucrurile pe care le făceați în doi, de unul singur, însă este cea mai sănătoasă decizie pe care o poți lua, atât pentru tine, cât și pentru cei din jurul tău.

Vei ști că ești pregătit pentru o nouă relație atunci când trecutul nu mai face parte din prezentul tău, atunci când ți se pune un gol în stomac gândindu-te la noua ta relație, dar mai ales atunci când ai o imagine de ansamblu în doi.

Voi ce credeți? Este posibil ca o relație-tampon să aibă o finalitate fericită?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment