Cocktailuri de vară fără alcool – 3 rețete delicioase

cocktailuri

Dacă nu-ți place ideea de temperaturi ridicate și alcool, atunci aceste rețete de cocktailuri reprezintă alegerea perfectă! Sunt răcoritoare, delicioase și ușor de pregătit!

Iată 3 rețete de cocktailuri de vară fără alcool pe care să le încerci anul acesta:

1. Virgin Mojito sau Nojito

Da! Ai ghicit! Nojito este varianta fără alcool al faimosului cocktail cubanez Mojito. Este la fel de răcoritor ca originalul, dar fără… alcool!
Ingrediente:
– 50 ml de suc limeta
– două lingurițe de zahăr brun
– 7-8 frunze de mentă proaspătă
– 4-5 cuburi de gheață
– 100 ml de apă minerală
Mod de preparare:
Într-un pahar înalt adaugă sucul de limeta, lingurițele de zahăr și 7 frunze de mentă. Cu ajutorul unei linguri apasă frunzele de mentă, astfel încât să lase zeamă. Ideal ar fi ca sucul obținut să stea la frigider câteva ore. Înainte de servire, adaugă cuburile de gheață și apa minerală rece.
La final decorează cu celălalte frunze de mentă!

2. Cocktail cu portocală și lime fără alcool

Ingrediente:
– 100 ml de suc de portocale proaspăt stors
– 50 ml de suc de lime
– 150 ml de sprite
– o felie de lime
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un shake și se amestecă bine. La final, toarnă băutura obținută într-un pahar și ornează cu o felie de lime.

Acest cocktail este răcoritor, potrivit pentru zilele toride de vară, dar și pentru petreceri!

3. Cocktail Pina Colada

Ingrediente:
– o conservă ananas
– o conservă cremă de cocos
– câteva frunze de mentă
– ¾ cană de suc de ananas
– ¾ cană cu apă de cocos
– o cană cuburi de gheață

Mod de preparare:
Deși poate necesită mai mult timp de pregătire, acest cocktail este potrivit și pentru copii! Așadar, merită tot efortul!
Conserva de cocos se ține la frigider câteva ore, astfel încât crema are timp să se decanteze. Amestecă conținutul din conserva de cremă de cocos și toarnă o cană de conținut într-un bol. Adaugă cele ¾ de cană de suc de ananas și amestecă bine.
Adaugă compoziția și gheața într-un blender și amestecă bine. După ce ai obținut consitența dorită, pune cocktailul în două pahare înalte! Poftă bună!

Tu ce cocktail obișnuiești să pregătești în zilele de vară?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment