Ciorba de pui este perfectă oricând, vara, iarna, la mahmureală, cu atât mai mult dacă o pregătiți cu pui de țară (nu sunt crescuți cu hormoni).
Ingrediente:
– un pui
– 2 cepe
-2 morcovi
– un gogoșar
– rădăcină de pătrunjel
– o țelină medie
– un dovlecel
– pătrunjel verde
– 1 litru de borș proaspăt (se poate folosi și borș magic)
– sare, piper
– suc de roșii
– un ou sau tăieței de casă
– smântână
Ingredientele de mai sus, sunt pentru o oală de ciorbă de 5 litri. Se curăță și porționează puiul, se pune la fiert într-o oală de 5 litri (fără sare), se adună spuma până când apa rămâne curată. Dacă gătiți pui de țară, trebuie să-l lăsați aproximativ 60 minute la fiert în funcție de cât de bătrână este găina. Între timp, se toacă mărunt ceapa și restul legumelor, pe care le adăugați peste pui când acesta este aproape fiert. Lăsați să mai fiarbă aproximativ 10-15 minute, apoi puteți adăuga oul bătut cu o furculiță sau tăieței de casă, după preferințe. Borșul și sucul de roșii se adaugă cu 5 minute înainte să luați oala de pe foc.
După ce ați terminat ciorba de gătit, se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt.
O astfel de ciorbă se poate servi cu smântână și ardei iute.
Poftă bună!