Ciorbă de pui a la grec – Rețetă originală de ciorbă a la grec

Ciorbă de pui a la grec – Rețetă originală de ciorbă a la grec

Porții: 10

Timp: 60 minute

Ingrediente:

– 1 pui de 1-1,5 kg
– 1 ceapă mare
–  2-3 morcovi
–  2-3 fire de păstârnac
– țelină
– 2 foi de dafin
– jumătate de cană de orez (125 ml.)
– 2 lămâi
– 3-4 gălbenușuri
– 150-200 de ml smântână
– 1/2 de legătură de mărar și pătrunjel verde
– sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Ciorba de pui a la grecSe pune puiul spălat și secționat la fiert, într-o oală cu 4-5 litri de apă (în timpul fierbierii se adună spuma de deasupra). Puiul trebuie să fiarbă aproximativ 30 minute pentru a nu mai forma acea spumă, după care se pun toate legumele tocate mărunt și se lasă să fiarbă la foc mic. După ce legumele încep să fiarbă se adaugă orezul spălat și scurs de apă.

Între timp, se bat gălbenușurile cu zeama de la cele două lămâi, peste care se adaugă ușor smântâna, până ce se omogenizează totul. După ce orezul a fiert (bobul trebuie să rămână întreg, dar să nu fie tare în mijloc), se adaugă peste compoziția obținută un polonic din zeama de la ciorbă. Se dă oala cu ciorbă deoparte și se adaugă compoziția din gălbenușuri și smântână, amestecându-se cu grijă pentru a nu se tăia.

La final se adaugă verdeața tocată mărunt și se acoperă cu capacul pentru 10 minute. Se adaugă sare și piper după gust.

Poftă bună!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment