Ciorba de fasole cu afumatura

Ciorba de fasole cu afumatura – Cum se prepara cea mai buna ciorba de fasole

Ciorba de fasole cu afumatura este una dintre cele mai gustoase retete pe care o poti face destul de usor. Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:

– 500 grame costite taranesti sau 400 g de kaizer

– un pahar de 250 ml plin cu boabe de fasole

– 2 morcovi

– 1 ceapa mare (poate fi si rosie)

– 1 albitura

– jumatate de ardei gras rosu, jumatate verde

– cateva frunze de patrunjel verde

– bors de putina 1 L

– suc de rosii

Primul pas este sa alegi fasolea si sa o speli, dupa care se recomanda sa stea in apa rece o noapte intreaga pentru a fierbe mai usor. Se pun intr-o oala 4-5 litri de apa cu sare peste care se adauga fasolea si se lasa aprox. 40 minute pe foc, dupa care se scurge, se spala si se pune in alta apa. Poti face asta de mai multe ori daca nu ai lasat fasole peste noapte, dar daca ai lasat-o este suficient sa schimbi apa de 2 ori.

Intre timp, trebuie sa tai morcovul,ardeii si albitura cubulete mici sau rondele, dupa preferinte, precum si ceapa trebuie sa o toci. Legumele se pun intotdeauna spre sfarsitul ciorbei pentru ca fierb mai usor. Cand incepe fasolea sa fiarba din nou, pune costitele afumate sau feliutele de kaizer, avand grija sa indepartezi spuma de deasupra (daca se formeaza).

Dupa 15 minute de cand ai adaugat afumatura in fasolea care fierbe, poti sa adaugi legumele taiate marunt, mai astepti sa fiarba 10-15 minute la foc mediu, dupa care adaugi fie 100 ml de suc de rosii, fie 2 linguri de bulion si amesteci pana se dizolva. Urmatorul pas este sa adaugi borsul, care poate fi de putina sau la plic (cel mai sanatos bors este cel de putina).

Pentru 4 litri de ciorba se recomanda 500-800 ml de bors de putina, insa acesta poate fi intr-o cantitate mai mica sau mai mare, dupa gust. Daca se foloseste bors Magic (la plic), se pun aproximativ 3-4 linguri cu varf. Dupa ce ai pus borsul mai astepti 10 minute sa fiarba, timp in care toci marunt frunzele de patrunjel pe care le adaugi in ciorba dupa ce ai oprit aragazul.

Se poate servi cu paine prajita si ceapa rosie sau ardei iute.

P.S. Este o reteta pe care barbatii o adora, asa ca din cand in cand, incearca sa o gatesti.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment