Cine plătește la întâlnire – Află ce spun bunele maniere

Cine plătește la întâlnire – Află ce spun bunele maniere

Regula este una simplă: conform bunelor maniere, nota de plată îi revine celui care a făcut invitația, însă dacă discutăm despre o primă întâlnire și se pune problema de formarea unui cuplu, bărbatul este cel care ar trebui să plătească.

De fapt, bărbatul ar trebui să plătească cel puțin primele 3-4 întâlniri, motivul fiind unul destul de simplu: pe vremuri bărbații erau cei care susțineau situația financiară a familiei și femeia era cea care se ocupa de casă. Cumva s-a legat un fel de regulă pe baza unor tradiții, dar care acum stârnește controverse, mai ales că femeile s-au emancipat atât profesional, cât și personal. Să nu uităm că acum există femei care atentează la buzunarele bărbaților mai înstăriți.

Cu toate că există femei materialiste, să nu uităm că plata notei încă ține de imaginea unui gentleman. De multe ori, primele întâlniri sunt chiar jenante, nota de plată vine, bărbatul o studiază, între timp femeia scoate gentil portofelul din geantă, bărbatul îi face semn că plătește el și se crează un soi de tensiune: el poate se gândește că ea îl vrea de bani, ea poate are anumite principii, dar se gândește să nu fie înțeleasă greșit.

Concluzia este simplă: bărbatul este cel care trebuie să plătească la început și dacă ți-e teamă că e o femeie interesată, poartă câteva discuții cu privire la acest subiect și ar trebui să-ți dai seama ce e în capul ei. Când veți deveni mai apropiați și mai puțin stânjeniți unul de celălalt, te poți lăsat invitat de ea în oraș.

Tu ce crezi? Cine și cum ar trebui să plătească nota la finalul unei întâlniri?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment