Cinci tehnici de aplicare a rujului

Tendințele în machiaj se schimbă de la un sezon la altul, însă machiajul buzelor este cunoscut pentru frumusețea sa dramatică, de aceea trebuie să cunoști câteva tehnici de aplicare a rujului.

Nu este întâmplător faptul că femeile din Franța preferă machiajul fresh, optând pentru o pată de culoare pe buze. Un astfel de machiaj adaugă un plus de tinerețe și prospețime tenului. Fie că îți plac nuanțele intense, fie cele neutre, poți alege un machiaj al buzelor cu efect de ombre sau un machiaj clasic.

Iată care sunt cele cinci tehnici de aplicare a rujului:

1. Efectul ombre:
Pentru a obține efectul ombre, ai nevoie de două culori de ruj: un ton de bază luminos și un ton profund. Primul pas este să aplici rujul în nuanțe deschise, de preferat mat (însă te poți juca și cu glossurile), apoi se aplică o pată de culoare pe partea centrală a buzelor, fără să ajungi la conturul natural. Machiajul ombre pentru buze îți asigură volum.

buze ombre

2. Machiajul degrade:
La prima vedere, acest tip de machiaj seamănă cu efectul ombre, însă există câteva diferențe. De fapt, efectul de degrade creează un contrast și poate fi considerat o variantă mai radicală a aspectului ombre. Poți aplica o nuanță neutră pe buze, apoi conturezi buzele cu o nuanță mult mai intensă, cum ar fi roșu. Machiajul se completează în partea centrală a buzelor cu o culoare constrastantă, cum ar fi portocaliu, dar care se poate amesteca ușor cu restul culorilor. De asemenea, poți opta și pentru nuanțe de mov sau burgundy pe care să le amesteci cu un ruj auriu. Acordă întotdeauna atenție la culorile pe care le alegi pentru că te poți alege cu un machiaj strident.

Buze degrade

3. Buze mai pline:
Există, de asemenea, tehnici speciale de aplicare a rujului pentru a obține efectul de buze mai pline. Unul dintre cele mai comune trucuri este cel prin conturare. Primul pas este să aplici o fundație pe buze (poți folosi fond de ten sau corector), apoi trasezi cu un creion conturul buzelor cu linii pe care le unești ulterior cu aceeași nuanță de ruj. La final se aplică puțină strălucire pe partea centrală a buzelor.

buze pline

4. Corector pentru volum:
Este una dintre cele mai ușoare tehnici de aplicare a rujului, mai ales atunci când vrei să obții volum. Se conturează buzele cu un corector, apoi se amestecă liniile cu pielea din jurul buzelor. Pentru volum, se aplică o nuanță de ruj doar în partea centrală a buzelor.

corector buze

5. Efect de vampă:
Efectul de vampă se obține atunci când se folosesc nuanțele închise de ruj, de aceea trebuie să fii atentă cum aplici rujul burgundy, mov sau maro. Trucul principal constă în aplicarea conturului, care trebuie să fie identic cu nuanța rujului. Apoi aplicarea acestuia se face pentru buza superioară de la colțuri către centru, iar pentru buza inferioară de la centru către colțuri. Rujul se aplică întotdeauna de la partea centrală spre colțuri cu ajutorul unei pensuli. Un alt truc este aplicarea fondului de ten înainte pentru o mai bună aderență a rujului.

ruj inchisSursă foto: Chanel

 

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment