Cinci rețete de gomaj din ingrediente naturale

Gomaj

Uneori pielea ta are nevoie de o curățare profundă pentru a îndepărta celulele moarte, iar pentru asta ai nevoie de un gomaj. Din fericire, există câteva rețete la îndemâna oricui și ieftine, pe care le poți pregăti chiar la tine acasă.
Tenul capătă un aspect tern și obosit atunci când celulele moarte rămân prea mult timp pe piele, de aceea trebuie ai nevoie de un gomaj de fiecare dată când vrei ca tenul tău să aibă un aspect fresh. Iată ce rețete îți propunem noi:

1. Ulei de cocos și tărâțe de grâu:

Uleiul de cocos hidratează și hrănește pielea, iar tărâțele de grâu îndepărtează celulele moarte și impuritățile. Amestecă o lingură de ulei de cocos cu o lingură de tărâțe de grâu, iar cu pasta obținută exfoliază tenul. Poți folosi acest amestec pentru întreg corpul!

2. Zahăr brun și ulei de măsline:

Amestecă două linguri de zahăr cu o lingură de ulei de măsline și folosește compoziția obținută la duș. Ai grijă să nu o amesteci prea tare, altfel zahărul se va topi și gomajul nu va fi eficient. Aplică acest scrub în timp ce faci duș, pe pielea umedă, însă pe față ai grijă să folosești numai mișcări delicate, fără să apeși prea tare.

Gomaj3. Gomaj cu mălai:

Mălaiul nu este foarte dur, de aceea se recomandă să fie folosit, atât pentru ten, cât și pentru restul corpului. Poate fi folosit ca atare pe pielea udă sau combinat cu un gălbenuș de ou. Lași să acționeze 10-15 minute și apoi se îndepărtează cu apă caldă.

4. Bicarbonatul de sodiu:

Este cel mai bun exfoliant pentru ten și corp, curăță pielea în profunzime și de cele mai multe ori, te scapă de coșurile inestetice. Îl poți amesteca în fiecare zi cu gelul de curățare sau cu o linguriță de apă, astfel încât să obții o pastă.

5. Miere și zahăr:

Dacă ai tenul normal, poți folosi această rețetă de gomaj. Ai nevoie de două linguri cu miere, un gălbenuș de ou și două linguri de zahăr brun. Se amestecă toate ingredientele și se aplică această pastă prin mișcări circulare. Se lasă să acționeze timp de 15 minute, după care clătești cu apă caldă.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment