Chiftelute romanesti – Afla care este cea mai simpla si gustoasa reteta de chiftelute

Chiftelute romanesti – Afla care este cea mai simpla si gustoasa reteta de chiftelute

Chiftelutele fierbinti cu invelis crocant sunt intotdeauna preferatele mele. Imi place sa le mananc pur si simplu cu paine proaspata sau cu garnitura de piure.

Ingrediente:

– 400 g carne tocata (poti amesteca 200 g de porc cu 200 g vita)

– 2 oua

– 2-3 felii de paine

– 1 ceapa

– faina alba

– ulei de floarea-soarelui

– patrunjel

– marar

– 2-3 catei usturoi

Mod de prepare:

Intr-un vas mare se pune carnea, cele 2-3 felii de paine care au fost inmuiate inainte in putin lapte si apoi stoarse, ceapa tocata marunt, cele 2 oua, precum si cateva frunze de patrunjel si marar. Amesteci totul pana cand compozitia se leaga si devine lipicioasa. Dupa gust, adaugi sare si usturoi pisat (daca nu-ti doresti usturoi, poti renunta la el sau poti pune mai putin).

Intr-o farfurie mai mare pui faina alba si incepi sa iei cate putina compozitie. Inainte de a lua compozitia obtinuta, trebuie sa ai grija sa fii uda pe maini (pentru a nu se lipi). Daca ti-e mai usor poti pune apa intr-un castron in care sa bagi mana. Faci forma pe care o doresti, o dai prin faina si o pui pe un tocator mare sau o alta farfurie. Intre timp, pune o tigaie pe foc cu ulei de floarea soarelui, asteapta sa se incinga si pui chiftelutele la o distanta suficienta intre ele cat sa nu se lipeasca. Astepti sa se prajeasca pe o parte, dupa care le intorci cu ajutorul unei furculite si pe cealalta. Focul trebuie sa fie mediu, iar tigaia o lasi fara capac.

Chiftelutele se scot pe un servet de hartie si se pot servi cu piure de cartofi si cu gem de zmeura!

Pofta buna!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment