Chiar crezi că ţi-e dor de el?

dor

De ce anume ţi-e dor în realitate?

În realitate, nu îţi este dor de el, ci de ideea pe care ai construit-o despre el. Noi, femeile suntem persoane complicate şi suntem construite în aşa fel încât emoţiile noastre sunt la intensitate maximă. Suntem predispuse să dramatizăm şi să creăm poveşti din amintiri frumoase, din ce am simţit, dar uităm cum am fost tratate, chiar imediat după prima săptămână după despărţire. Ne trec frustrările şi conştientizăm singurătatea. Ne agăţăm de sentimentele frumoase şi momentele fericite din trecut, însă nu realizezi că le reinterpretezi într-un mod greşit. Nu poţi fi obiectivă, dar adu-ţi aminte că acele clipe care te făceau să chioteşti de bucurie erau doar la început. Când cel de care te îndrăgostisei nu era cel care este cu adevărat. Ce înseamnă asta?

Diferenţa dintre un el adevărat şi un el imaginar

În general, atunci când ne îndrăgostim de cineva, noi nu ştim cum este el cu adevărat, cu toate capriciile lui, gândurile şi obiceiurile de zi cu zi. Noi ne îndrăgostim doar de o imagine pe care o creăm în mintea noastră. O imagine pe care o dorim să fie reală sau care nu se schimbe niciodată. Dar din păcate, de cele mai multe ori, interpretarea noastră nu se potriveşte cu realitatea. Atât el, cât şi tu, jucaţi un rol în care vă arătaţi doar calităţile, în care cuceriţi şi trăiţi fiecare fluture din stomac. Însă cu timpul, vă descoperiţi, iar ideea pe care o aveai despre el, se clatină pe zi ce trece. Deci, noi când îi ducem lipsa, ne este dor de adevăratul el sau doar de ce înţelegeam noi din el, din amintirea şi imaginea creată subiectiv? Cu timpul gândurile noastre sunt alterate, iar în momentele de dor avem tendinţa să modificăm uşor amintirile, să le intensificăm, să adăugăm floricele şi să ne axăm mai mult pe ceea ce persoana respectivă ne-a făcut să simţim. Noi suntem dependenţi de acele sentimente şi în lipsa lor lăsăm amintirile frumoase să umbrească adevărata faţă a lui şi a relaţiei ce a fost.

dorŞtii bine că dacă nu ai fost fericită, nu o să fii nici acum dacă te întorci la el. Nu te lăsă influenţată de frica de singurătate. Nu este o ruşine să-ţi fie dor şi să te simţi singură. Oamenii sunt construiţi să trăiască în comunitate, nu pot fi singuri. Tocmai de aceea vor căuta mereu un partener de viaţă. Dar este păcat să duci dorul unui bărbat care te-a rănit constant. Nu te lăsa păcălită de rarele ocazii în care era drăguţ cu tine. Dacă nu i-a păsat de tine, nu tolera să încerci să fii bine alături de el.

Când ştii că ţi-e cu adevărat dor de el sau doar te simţi singură

Este destul de uşor să faci diferenţa între dor, din adevărată iubire şi dor din ceea ce credem noi că este iubire.
Atunci când te simţi singură, tristă şi ai nevoie de un umăr pe care să te sprijini când ţi-e viaţa mai grea, dar nu ai către cine să te întorci, te gândeşti la el. Ei bine, asta nu este iubire adevărată. Este doar singurătatea care-ţi joacă feste şi-ţi invadează mintea. Cazi pe gânduri şi permiţi sentimentului de dor să-ţi peturbeze imaginea lui adevărată. Ştiu că ţi-ai dori ca totul să fie mai uşor, dar dacă îi duci dorul doar când îţi este mai greu te laşi păcălită.

Totul se clarifică atunci când simţi că ţi-e dor şi în momentele fericite, iar el nu este alături de tine să le trăiţi împreună. Atunci ai un motiv puternic pentru care ţii la tipul ăsta. Dacă trăieşti o experienţă frumoasă, iar primul gând care îţi trece în cap este mâhnirea  că nu este si el acolo, atunci este clar, îl iubeşti pentru tot.

Învaţă să faci diferenţa între a-ţi fi dor de el şi a-ţi fi dor de acei fluturi în stomac. Este în regulă să vrei iar să simţi emoţiile unei pasiuni, dar nu permite ca singurătatea să-ţi influenţeze deciziile şi să te pripeşti.

Sursă foto: www.pixabay.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment