Certurile și împăcările repetate în cuplu – Ce se întâmplă cu voi?

Certurile și împăcările repetate în cuplu – Ce se întâmplă cu voi?

Atâtea certuri, tot atâtea împăcări? E clar că undeva lucrurile au început să scârțâie. Sunt momente în viață când trebuie să știi când să spui Nu, relația în doi fiind cel mai bun exemplu că încă nu am învățat când să ne oprim.

Eu o numesc iubire dependentă și cred că afectează atât femeia, cât și bărbatul în aceeași măsură. Devii conștient că te înșală, că face abuz emoțional sau fizic și cu toate astea, alegi să vă certați și totuși în perioada următoare îți dai seama că nu poți trăi fără el/ea.

De unde am învățat noi acest comportament atât de găunos? În fond, unii ajung să fie conștienți de faptul că fac alegeri greșite și totuși le fac. Nu înseamnă asta că lucrurile nu mai merg în direcția corectă?

Un astfel de comportament poate fi reflectat de copilăria fiecăruia, deși logic ar fi să nu facem aceleași alegeri greșite: un copil care și-a văzut mama înșelată, amenințată de tată sau care a copilărit în instabilitate emoțională va accepta cel puțin o dată în viață un astfel de comportament.

Dependența de cuplu apare atunci când cel puțin unul dintre voi nu mai știe să trăiască fără celălalt, îl sperie singurătatea, cu toate că singurătatea îi poate asigura liniștea de care nu mai are parte. Există și cazuri când celălalt contribuie la o astfel de gândire și îți proiectează gânduri sumbre, îți distorsionează într-un fel sau altul imaginea de sine, te face să nu mai ai încredere în propria persoană, dar în astfel de cazuri egoismul propriu trebuie să-și facă datoria.

Uită-te în oglindă și amintește-ți cum erai înainte să ajungi în relația bolnăvicioasă în care ești acum, amintește-ți că ești un om frumos, că ești capabil de mai mult și că ai dreptul să fii fericit.

Certurile repetate sunt dovada clară că nu ești în relația potrivită și cu cât alegi să stai mai mult, cu atât vei pierde din timpul tău!

Tu ce alegi? Să fii singur și fericit sau o relație în care simți nefericirea în fiecare zi?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment