Cele mai hidratante fructe şi legume

fructe

Ce fructe şi legume sunt cele mai hidratante

Pentru că sezonul canicular se apropie cu paşi repezi, este necesar ca în dieta noastră alimentară de zi cu zi să introducem cele mai hidratante fructe şi legume, pentru a evita deshidratarea specifică verii. Desigur, nu numai în perioada aceasta trebuie să consumăm fructe şi legume, ci cât mai des, indiferent de sezon. Ele ne oferă cele mai importante vitamine şi antioxidanţi indispensabili unui organism puternic şi sănătos. Nu degeaba nustriţioniştii ne tot repetă acest lucru.

Hidratarea este extrem de importantă. Precum florile, fără apă noi nu putem trăi. Este vitală, dar cu toate acestea parcă îi oferim cea mai puţină atenţie. Greutatea corpului nostru se datorează în mare parte apei. Organismul nostru conţine apă într-o proporţie de 55-60%, de unde mai mult de 30% provine din alimente. Mai mult decât atât, s-a demosntrat faptul că unele fructe şi legume pot oferi organismului o hidratare mai intensă şi eficientă decât apa. Pe lângă faptul că pot înlocui un pahar de apă, ele hrănesc corpul cu aminoacizi şi săruri naturale extrem de importate, care combat dezvoltarea unor anumite afecţiuni, printre care şi cancerul. Aşadar, pentru o maximă hidratare, iată care sunt cele mai hidratante fructe şi legume.

fructe hidratante, pepeneFructe cu un conţinut de apă mai mare de 90%

Dacă te simţi obosit, lipsit de energie şi putere de concentrare primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te hidratezi, deoarece corpul tău trage un semnal de alarmă. Dacă nu eşti obişnuit să bei în timpul zilei apă şi nu stai să numeri dacă ai consumat 8 pahare de lichide, fructele sunt o opţiune ideală. Unele fructe pot conţine apă într-un procent de 92%. Cele mai hidratante dintre acestea sunt pepenele verde şi cel galben. Grepfrutul, deşi nu multă lume poate să-l consume ca atare, este un foarte bun hidratant, te ajută să slăbeşti şi diminuează considerabil de mult nivelul de colesterol. Următoarele pe lista de fructe care pot ajunge la un conţinut de apă de 90% sunt căpşunile şi piersicile.

Fructe cu un conţinut de apă mai mare de 80-85%

Vestea bună este că majoritatea fructelor au un conţinut mai mare de 80% apă. În topul listei se află portocalele (aproximativ 88% apă), prunele şi zmeura (între 85 şi 87%). Sură excelentă de apă pot fi şi faimoasele mere sau pere care pot acumula nu mai mult, nici mai puţin de 84% apă. Cum cireşele şi strugurii sunt în plină coacere, află că şi acestea pot depăşi lejer procentul de 80% apă. Profită din plin de anotimp şi pregăteşte-ţi cât mai des o salată bogată de fructe, pentru a ronţăi în voie între mese.

Legume cu un conţinut de apă mai mare de 90%

Poate că nu ţi-ai fi imaginat, dar legumele au depăşit de mult fructele, când vine vorba de hidratare. Conţinutul lor de apă pot depăşi uneori chiar şi 96%. Printre cele mai hidratante se numără salata iceberg, ţelina şi ridichiile. Cu toate acestea, în fruntea tuturor se află castravetele. Mereu folosit în curele de slăbire şi în cosmetică pentru hidratarea şi calmarea pielii, castravetele poate conţine până la 97% apă. Perfect în zilele caniculare, ar trebui să fie de nelipsit în alimentaţia zilnică. Pe lânga faptul că îl poţi consumă ca atare cu plăcere, poţi să îţi prepari o supă rece din castraveţi, nemaipomenit de răcoritoare şi fresh. În plus, conţine numeroase minerale benefice organismului, precum sodiu, potasiu, chiar şi calciu.

Tot în topul celor mai hidratante legume, cu peste 90% apă, se numără şi conopida, ardeiul gras, vinetele, broccoli şi nelipsitul spanac.

Aşa că nu te mai îngrijora. Nici eu nu pot consuma 2 litri de apă pe zi, dar mănânc oricând cu plăcere o salată delicioasă şi răcoritoare de fructe. Hidratarea nu mai este o provocare, a devenit o plăcere.

Sursă foto: www.wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment