Cele mai frecvente greșeli în manichiură

Ai vrea să ai o manichiură care să te țină o săptămână fără să folosești gel sau ojă semipermanentă, nu? Majoritatea femeilor nu știu câteva reguli esențiale pe care trebuie să le urmeze de fiecare dată când își fac manichiura, motiv pentru care oja nu rezistă! În afară de acest aspect, unele greșeli îți pot afecta unghiile!

Acordă-ți jumătate de oră pe săptămână și îți promit că vei avea o manichiură impecabilă câteva zile, fără să mai fii nevoită să lași bani grei într-un salon.

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli în manichiură:

1. Nu tăia cuticulele: încă există saloane care fac acest lucru, deși se știe că au rolul de a menține bacteriile la distanță. Tot ce trebuie să faci este să le împingi cu un bețișor. Dacă le-ai tăiat până acum și ți se par groase, poți folosi ulei de cuticule sau ulei de măsline călduț, timp de câteva săptămâni. Vei vedea că în timp vei avea cuticule mai subțiri și hidratate.

2. Nu-ți înmuia unghiile: se întâmplă și în saloane, însă acest procedeu nu-ți face mai mult bine decât rău. Vei avea unghii și cuticule fragile, iar la pilire, unghiile nu vor avea decât de suferit.

3. Evită lacul de unghii cu uscare rapidă: atunci când vrei o manichiură perfectă trebuie să folosești două straturi de ojă. Dacă primul strat se usucă prea repede există riscul să apară bule de aer între unghie și ojă. Nu vrei asta, nu?

Cele-mai-frecvente-greseli-in-manichiura4. Nu aplica mai mult de două straturi: este mai mult decât suficient să folosești două straturi de ojă pentru a obține aspectul dorit, altfel oja va sări în scurt timp. În afară de asta, nimic nu este mai urât decât o ojă groasă pe unghii. Nu arată deloc profesionist.

5. Nu șterge cuticulele cu unghia: dacă te-ai murdărit de ojă pe cuticule, nu mai încerca să repari cu o altă unghie. Lasă oja să se usuce și după ce ești sigură că manichiura este complet uscată, du-te și spală-te pe mâini. Nicio ojă nu rezistă pe piele dacă te speli cu apă caldă.

6. Nu folosi spray pentru uscare rapidă: așteaptă întotdeauna 5 minute după ce ți-ai făcut manichiura și abia atunci aplică un strat subțire de spray pentru uscarea și fixarea lacului de unghii. Nu uita că trebuie să pulverizezi de la 15 cm distanță.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment