Cele mai frecvente greșeli de machiaj care te îmbătrânesc

Machiaj

Atunci când folosești machiaj, ai două variante: fie să arăți impecabil, fie să obții reversul medaliei! Și pentru că nu ne dorim asta, mai jos găsești câteva sfaturi, astfel încât să eviți un dezastru:

1. Machiaj fără blush:

Este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le poți face. Tenul nostru își pierde culoarea pe măsură ce îmbătrânim, acest lucru ducând la rezultatul unui ten opac, lipsit de vitalitate. Blush-ul este arma secretă a frumuseții, tenul își recapă instantaneu prospețimea, tinerețea și naturalețea.

2. Prea mult fond de ten:

Fondul de ten se poate transforma în dușmanul nostru dacă nu știm să-l dozăm corespunzător tenului nostru. Aplicat greșit, poate scoate în evidență ridurile, deoarece produsul se poziționează pe liniile fine. Pentru a evita acest aspect, trebuie să folosim un burete special, umed, astfel încât se obține un efect natural și de lungă durată.

3. Prea mult anticearcăn:

Pungile întunecate de sub ochi te îmbătrânesc, iar anticearcănul folosit necorespunzător poate atrage și mai mult atenția asupra lor. Îți recomand să alegi un anticearcăn cremos, care oferă acoperire fără să fie nevoie să dublezi cantitatea la o singură utilizare. Când alegi anticearcănul trebuie să ții cont ca nuanța aleasă să fie cu un ton mai deschis decât culoarea tenului.

4. Sprâncene prea subțiri:

Așa cum bine știm, sprâncenele ne definesc cel mai bine trăsăturile feței, ne pot schimba radical mimica, ne pot maturiza sau întineri. Cel mai bine este să purtăm sprâncenele naturale, îngrijite, adică să păstrăm forma lor naturală și doar să le definim cu ajutorul pensetei, a fardului sau a creionului de sprâncene.

5. Prea mult autobronzant:

O față bronzată artificial cu ajutorul pudrei sau a fondului de ten, nu ne face decât să părem mai în vârstă. În schimb, putem opta pentru folosirea unei palete mai închise pentru a contura pomeții, tâmplele și conturul feței.

Atunci când ai îndoieli, aplică întotdeauna regula Less is more și vei avea numai de câștigat! Și da, regula se aplică în orice situație!

Leave Your Comment