Cele mai bune uleiuri pentru îngrijirea părului

uleiuri

Ai încercat orice și nu ai obținut niciun rezultat când vine vorba de sănătatea părului tău? Ai încercat uleiurile naturale? În acest articol vei găsi un top cu cele mai bune uleiuri pentru îngrijirea părului.

Femeile sunt foarte atente când vine vorba de îngrijirea părului. Investesc sume importante în vizite la salon, produse de îngrijire, dar și în sesiuni de masaj a scalpului. De cele mai multe ori, niciuna din aceste activități nu oferă rezultatele promise.

Frica cea mai mare a femeilor atunci când vine vorba de păr este pierderea acestuia. Nici o femeie nu-și dorește un păr rar, cu fir subțire sau un scalp care se îngrașă rapid. Toate vor un păr bogat și strălucitor.

Pentru a obținea ce își doresc acestea apelează la orice. Uleiurile reprezintă o variantă prin care putem obține un păr sănătos așa cum multe își doresc. Însă care sunt acele uleiuri și cum le putem folosi?

Uleiul de cocos

Așa cum bine îți poți da seama, uleiul de cocos provine din fructul de cocos. Este unul dintre cele mai versatile uleiuri din câte există. Acesta poate fi utilizat atât pentru gătit cât și pentru diferite proceduri de înfrumusețare.

Acesta conține foarte mulți acizi grași care reușesc să penetreze firul de păr fără să se evapore. Astfel părul este hrănit și hidratat așa cum trebuie.

Uleiul de cocos poate fi găsit pe piață în mai multe variante. Ulei rafinat sau extra-virgin. Toate variantele fiind bune pentru păr. Pentru toate tipurile de păr.

Îl poți adăuga în măștile de păr, alături de alte ingrediente naturale.

Uleiul de argan

Uleiul de argan provine din nucile de argan. Bogat în acizi grași, antioxidanți și vitamina E, acest ulei este numai bun pentru păr și piele.

Introdu-l în rutina ta de întreținere a părului și vei observa schimbări.

Este potrivit pentru părul ars și înainte de a-l expune la temperaturi mari. Înainte de a-l coafa, cu placa sau cu feonul, aplică puțin ulei de argan pe păr.

Ulei de Jojoba

Acest ulei este produs de planta Jojoba și este potrivit pentru scalpul cu probleme și părul degradat. Acest ulei, o dată aplicat pe păr, acționează din interior către exterior. Astfel reușește să trateze eventualele probleme ale firului de păr.

Tot uleiul de Jojoba previne mătreața și scalpul uscat. Așa că dacă ești predispus la astfel de probleme nu evita acest minunat ulei.

Uleiul de măsline

Bun pentru gătit, dar și pentru păr și piele. Acest ulei provine de la măsline presate și este un ajutor perfect pentru firul de păr deshidratat.

Este singurul ulei care poate proteja părul de factori externi care-i pot face rău. Folosește-l vara, la plajă. Vei proteja părul de apa sărată dar și de temperatura puternică a soarelui.

Dacă îl vei folosi înainte de baie vei observa cum părul strălucește imediat ce s-a uscat. Îl poți adăuga și în măștile naturale pentru păr sau ori de câte ori îl coafezi.

Când îți faci bucle cu peria, aplică puțin ulei de măsline pe vărfurile părului. Îl vei proteja și îi vei oferi un aspect sănătos care se va menține o perioadă îndelungată de timp.

Foto: Pixabay

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment