Ceai de pătrunjel: 7 beneficii surprinzătoare pentru organism

patrunjel

Cine a zis că un ceai de pătrunjel nu face bine organismului trebuie să afle că acest lucru este total neadevărat. Se pare că acest minunat aliment, pătrunjelul, este benefic și de mare ajutor în tratarea anumitor afecțiuni ale corpului uman și nu numai.

Pătrunjelul este o sursă nemaipomenită de antioxidanți, cu rol de a ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva anumitor boli, fie că vorbim de răceală, gripă sau alte afecțiuni mai grave, precum boli de inimă, diabet, chiar și cancer.

Studii privind beneficiile pătrunjelului

Studii recente, practicate în mai multe țări, au demonstrat că pătrunjelul, consumat regulat, ajută la îmbunătățirea celulor bune și îndepărtează celulele canceroase.

Un alt studiu arată că extractul de pătrunjel ajută și la reducerea stresului și stărilor de anxietate, tocmai de aceea este benefic să consumi cât de des poți, pătrunjel, în cazul în care te confrunți cu un mod de viață stresant și anxios.

Însă, ceaiul de pătrunjel, infuzia de pătrunjel s-a dovedit a fi mult mai ușor de ingerat și mult mai benefică în urmptoarele situații.

Previne apariția pietrelor la rinichi.

Pietrele care se depun pe rinichi sunt minerale depozitate, astfel cauzând dureri de spate și stomac. Pentru ca acestea să nu se formeze și prin urmare, să nu se depună, trebuie să consumi foarte multe lichide. Pe lângă apă și ceaiuri, se pare că ceaiul de pătrunjel crește foarte mult volumul de urină, astfel că mineralele nu vor avea timp să se depună. Și totuși, dacă deja ai o formă de nisip sau pietre la rinichi, nu evita consumul de ceai de pătrunjel care te poate ajuta să le elimini.

O sursă mare de vitamina C

Dacă nu știai deja, află acum că pătrunjelul este o sursă mare de vitamina C. Se pare că 15 grame de extract de pătrunjel oferă 20 de mg de vitamina C, aproape 20% din doza zilnică recomandată unui adult. Vitamina C are un rol foarte important în corpul nostru, acela de a ajuta în tratarea și prevenirea anumitor afecțiuni.

Chiar și atunci când simți că te paște o gripă sau răceală, fă-ți un ceai fierbinte de pătrunjel sau bea un shot de extract de pătrunjel.

Luptă împotriva cancerului

Având atâtea proprietăți, cu un conținut mare de vitamina C și fiind o sursă deosebită de antioxidanți, ceaiul de pătrunjel, consumat regulat ajută la prevenirea cancerului. Cu cât consumi mai mult și mai des ceai de pătrunjel, cu atât celulele canceroase vor fi eliminate.

Reglează menstruația

Pătrunjelul este cunoscut ca fiind un bun prieten al femeilor care au probleme cu menstruația și cu dereglarea hormonală. Astfel că medicina homeopată îi acordă credite mari acestui aliment minune, mai ales, când vine vorba de reglarea menstruației.

Acesta conține compuși precum myrsticin și apiola care ajută și îmbunătățește nivelul estrogenului în organism și ajută la reglarea nivelului de hormoni.

Scade zahărul din sânge

Un beneficiu cunoscut de turcii care utilizează ceaiul de pătrunjel este de a reduce zahărul din sânge. Aceștia spun că ceaiul de pătrunjel este utilizat în tratarea diabetului zaharat, astfel că deși consumi mult zahăr, cu două căni de ceai de pătrunjel pe zi îți balansezi și reglezi circulația sângelui.

Sursă importantă de nutrienți și antioxidanți

Cum am spus mai sus, pătrunjelul oferă o sursă imensă de nutrienți necesari pentru ca organismul nostru să funcționeze așa cum trebuie. Consumând ceaiul de pătrunjel organismul absoarbe mult mai rapid vitamina C și antioxidanții pe care acest aliment îi pune la dispoziție.

Ușor de făcut, delicios și sănătos

Pe lângă beneficiile pe care le oferă, trebuie să ne bucurăm că avem acces la acest aliment pe care îl putem achiziționa din orice piață la un preț mic. Ceaiul este ușor de făcut și delicios, chiar și fără miere sau zahăr.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment