Cea mai simplă rețetă de cheesecake cu căpșuni

cheesecake

Special pentru cei care adoră deserturile, acest articol prezintă cea mai simplă rețetă de cheesecake cu căpșuni. Dacă nu pentru voi, pentru prietenii voștri care vin în vizită și vor să guste ceva special făcut în casă.

Se spune despre cheesecake că este cea mai bună prăjitură și că este printre deserturile apreciate atât de cei care mănâncă foarte dulce, dar și pentru cei care preferă fructele. Asta se datorează gustului dulce-sărat-acrișor oferit de ingredientele utilizate.

Totul despre cheesecake

Această minunată prăjitură își are originile în Grecia, fiind un desert popular în antichitate. Atunci era gătit din trei ingredient speciale: libum, savillum și placentă.

Prin 1390 a fost descoperită o nouă rețetă de cheesecake în cartea de bucate a unui chef celebru din Anglia. De aici și-a căpătat și denumirea de cheesecake (prăjitură cu brânză),

Cheesecake-ul se numără și printre cele mai sănătoase deserturi. Acesta conținând brânză de vaci, un ingredient cu un conținut mare de nutrienți buni și necesari. Pe lângă brânză, în cheesecake se utilizează și fructe. De cele mai multe ori, fructe de pădure, acestea având foarte multă vitamina C.

Această rețetă este cea mai simplă din câte am văzut până acum. Ingrediente simple, puține și foarte rapid de făcut. Simplă și delicioasă. Ce altceva îți mai poți dori?

Poate fi făcută până și de cel mai neîndemânatic om în bucătărie, dar și de cel mai bun chef în ale deserturilor. Ai nevoie de câteva ingrediente, un frigider, un mixer și ceva răbdare. Oricât de simplu ar fi de făcut un fel de mâncare tot necesită răbdare și timp din partea celui care gătește.

Ingrediente pentru cheesecake cu căpșuni

– 250g de biscuiți digestivi – 100g de unt topit – 1lg de vanilie – 600g de brânză de vaci, dulce – 100g de zahăr pudră – 248 ml de cremă de vanilie Pentru topping ai nevoie de:
– 400g de căpșuni, tăiate pe jumătate – 25g de zahăr pudră

Cum se prepară chesecake-ul?

1. Adaugă biscuiții într-o pungă și zdrobește-i bine până se fac praf. Îi poți adăuga și în blender.
2. Tava în care vei pune cheesecake-ul trebuie unsă cu puțin din untul topit.
3. După ce ai zdrobit biscuiții, pune-i într-un bol și adaugă peste ei restul de unt topit. Amestecă până obții o compoziție uniformă.
4. Adaugă această compoziție în tava pe care ai pregătit-o și bag-o la frigider pentru următoarea oră.
5. Curăță stick-ul de vanilie și pune restul într-un bol mic.
6. Pune crema de brânză, crema de vanilie, zahărul pudră, și semințele de vanilie într-un bol. Amestecă-le cu mixerul până ce obții o cremă omogenă.
7. Scoate din frigider baza de biscuiți și toarnă compoziția pe care tocmai ai pregătit-o.
8. Întinde crema cu o spatulă și lasă, din nou, tava la frigider peste noapte.
9. Scoate de la frigider compoziția, cu minim 30 de minute înainte de a fi servită.
10. Pune jumătate de căpșuni în blender cu zahărul pudră și puțină apă rece. După ce este gata, toarnă compoziția peste cheesecake-ul scos din frigider.
11. Ornează prăjitura cu celelalte căpșuni rămase.

Poftă bună!

 

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment