Ce zici, Cosmino? Ai de toate? Ia vezi cum îți place cadoul ăsta?

Oare ce simte o femeie când devine mamă? Oare ce voi simți eu? M-am întrebat de câteva ori asta și n-am știut ce să-mi imaginez. Acum știu că simți atât de multe și totuși… vorbești atât de puțin!
Credeam că am cuvintele potrivite întotdeauna. Nu-i așa. Am tăcut vreo 3 zile după ce m-a cerut bărbată-miu de nevastă și acum se întâmplă din nou. Nu că așa vreau, ci pentru că pur și simplu nu cunosc cuvintele potrivite pentru a descrie toate sentimentele astea. Oricâte cărți aș citi, oricâte metafore aș învăța…

Prima dată am crezut că nu știu să mă bucur, acum cred că sunt momente în viață când bucuria din suflet este atât de mare, încât ai nevoie să stai în liniște ca să o guști pe deplin.

Mai ții minte când spuneam că sunt lucruri mici care contează? Copilul meu are acum 3 milimetri, dar iubirea și bucuria mea e infinită. Pe semne că asta simte și Bărbosu’ pentru noi. Atât de mici și totuși atât de multă iubire!

Iartă-mă, mama!

„O să fii și tu mamă într-o zi și vei înțelege”. De câte ori mi-ai spus asta! De câte ori nu te-am înțeles! Acum înțeleg. Iubire infinită și o forță cât toți munții la un loc. Asta are o mamă. Și cred că nimeni și nimic nu-ți mai poate lua asta vreodată. Așa că, iartă-mă, mămica mea dragă! Acum e rândul meu să-mi învăț și să învăț de la copilul meu. E rândul meu să fiu ca tine.

Ce să-ți iau de ziua ta, oare?
Nu știu, am de toate. Nu-mi lua nimic.

Luna trecută l-am întrebat pe bărbată-miu asta. Luna asta m-a întrebat și el același lucru.

Din când în când, îmi imaginez că undeva acolo sus există un Bărbos cool, care ne mai dă peste ochi uneori. Așa și acum. Parcă-l și aud cum spunea „Ce zici, Cosmino? Ai de toate? Ia vezi cum îți place cadoul ăsta?”.
Am râs și am plâns isteric. În același timp. Apoi am simțit nevoia să-I mulțumesc prin liniște. De ziua lui s-a întâmplat, de ziua mea am aflat.

Așa că, Bărbosu’ e tare. Ne mai pune încrederea la încercare uneori, dar întotdeauna știe ce face.

 

Leave Your Comment