Ce trebuie să știi înainte și după sterilizarea pisicilor

Pisica

Informații utile despre sterilizarea pisicilor

Castrarea și sterilizarea pisicilor este singura modalitate de a reduce sau elimina eutanasierea animalelor de companie din adăposturi. Este, de asemenea, benefică pentru sănătatea animalului tău. Iar sterilizarea pisicilor sau castrarea acestora îți vor face și ție viața mai ușoară. În fiecare sector din capitală îți stă la dispoziție cel puțin un cabinet veterinar, iar dacă ești în căutarea unui cabinet veterinar în sectorul 2, nu trebuie decât să dai click.

Înainte de sterilizarea pisicilor

Știai că poți reduce riscul apariției cancerului la pisica ta, dacă o sterilizezi înainte de a intra prima dată în călduri? Ca să nu mai spunem că cele mai multe adăposturi de animale sunt depășite de numărul de pisoi, precum și subsolurile blocurilor. Există milioane de pisici și pisoi care au nevoie de o casă și mai multe milioane care sunt abandonate. Este un mit faptul că animalele ar trebui să facă pui o dată sau să intre în călduri înainte de a le castra.

Când vine vorba de vârsta potrivită pentru sterilizarea pisicii tale, aceasta ar trebui să aibă cel puțin opt săptămâni și să cântărească cel puțin 1 kilogram. Acele idei că trebuie să aștepți mai mult sunt învechite, iar noile cercetări le contrazic. Pisicile pot intra în călduri foarte devreme. Pot începe această perioadă la vârsta de șase luni, repetând-o de cel puțin trei ori pe an. Iar dacă ai fost vreodată în apropierea unei pisici în călduri, știi că nu este un proces plăcut nici pentru oameni. Micuțele animale de companie miorlăie foarte tare și încontinuu. Iar masculii își vor marca teritoriul cu urină. De multe ori, s-ar putea ca starea de sănătate a pisicii tale să necesite prezența unui doctor veterinar la domiciliu. Este bine de știut că poți apela la serviciile acestora în propria locuință, mai ales dacă pisica ta este mai fricoasă sau sensibilă la momentele când ieși cu ea din casă.

PisicaDupă sterilizarea pisicilor

S-ar putea să fi auzit că pisicile se îngrașă după ce le sterilizezi. Însă greutatea sănătoasă a lor ține de porțiile de mâncare și de exercițiile fizice. Dacă o ții doar în casă și nu ai și curte, este recomandat să îi oferi locuri unde se poate ascunde și juca. Dar ai grijă și ce porții de mâncare îi oferi. Un medic veterinar te poate învăța ce cantitate de mâncare să-i oferi, precum și ce tipuri de mâncare.

Dacă motanul tău își marca teritoriul prin casă, cu urină, înainte de a-l steriliza, s-ar putea ca sterilizarea să reprezinte soluția perfectă pentru tine. Aceasta va neutraliza îndemnul hormonal al motanului, iar castrarea timpurie este cel mai ușor mod care te ajută să eviți această problemă. Dacă motanul tău a fost castrat și își marchează teritoriul în continuare, este recomandat să vizitezi un medic veterinar. Ar putea fi o problemă de comportament sau una de sănătate.

Castrarea sau sterilizarea pisicii tale poate preveni bolile sale viitoare. Vei reuși să micșorezi riscul apariției tumorilor mamare, infecției uterului, iar când vine vorba de motani, vei scoate din ecuație bolile testiculare. În general, animalele de companie care sunt sterilizate sau castrate trăiesc o viață mai lungă și mai fericită.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment