Ce trebuie să știi înainte și după epilarea definitivă

epilare

Ce să faci înainte de epilarea definită

Programările la salonul de cosmetică pot fi reduse semnificativ dacă apelezi la epilarea definitivă. De asemenea, dacă nu îți place să te epilezi acasă (cu aparatul, cu ceară sau cu lama), epilarea cu laser o să te ajute să elimini acest proces din viața ta. Dacă nu te-ai hotărât încă să apelezi la epilarea cu laser, poți alege un epilator cu diferite setări, în funcție de preferințe. Poți găsi câteva alternative aici.

Epilarea permanentă poate fi cea mai bună alegere pentru tine, dacă îți dorești o soluție permanentă pentru îndepărtarea firelor nedorite de păr. Epilarea definitivă folosește un laser cosmetic, care este setat pentru tipul tău de piele și de păr. Laserul acționează cu ajutorul unui fascicul concentrat de lumină, care acționează asupra pigmentului din foliculii de păr. Acest procedeu elimină foliculul de la rădăcină, prevenind firele de păr să mai crească. Mai jos, am enumerat câteva lucruri de care trebuie să ții cont înainte de epilarea cu laser.

1. Este recomandat să te ferești de soare cu 4 săptămâni înainte de programarea la cabinet. Nu poți beneficia de epilarea cu laser dacă ești bronzată sau dacă ai pielea arsă de soare. Vara nu este tocmai cea mai bună perioadă pentru a începe procesul de epilare definită. De asemenea, această regulă se aplică și la vizitele la solar, spray-urile și loțiunile auto-bronzante.

2. Îndepărtarea părului cu laser nu îți va oferi o piele fină, fără păr, după primul tău tratament. Durează undeva între cinci și șase sesiuni de tratament cu laserul, pentru a vedea rezultatele mult dorite.

3. Dacă vrei să vezi rezultate, trebuie să fii consistentă. Foliculii de păr cresc după un anumit ciclu propriu. Persoanele care au parte de cele mai bune rezultate, merg de obicei o dată la 4-6 săptămâni la cabinet, pentru a mări potențialul îndepărtării foliculilor.

Când vine vorba de epilarea definitivă, probabil că partenerul tău va fi la fel de fericit ca tine, iar dacă vrei să-l ajuți și pe el să găsească alternative pentru îndepărtarea mai ușoară a părului, sunt sigură că poți găsi câteva dispozitive care îl ajută să facă acest lucru aici.

La ce să te aștepți după epilarea definitivă

După ședințele tale la epilat, ar trebui să iei considerare alți factori, care te vor ajuta să ai parte de o piele fină, epilată perfect, cât mai rapid. Iată ce trucuri te pot ajuta să faci acest lucru!

1. Folosește cremă cu protecție solară post-tratament. Crema cu protecție solară ar trebui să fie prietena ta cea mai bună în general, dar folosește-o mai ales după tratament. Dacă ai o piele sensibilă, chiar dacă nu se simte, trebuie să o protejezi pe cât de mult este posibil.

2. Nu te epila cu ceară sau cu aparatul după tratament. Poți folosi rama de las, dar atunci când îți smulgi foliculii de păr după ce te-ai epilat definitiv, îngreunezi procesul. Firele nedorite de păr trebuie să cadă singure, pentru a vedea cele mai bune rezultate.

3. Evită parfumurile, deodorantele și dușurile fierbinți, cel puțin pentru 24-48 de ore după tratament. În prima săptămână, este recomandat să faci dușuri cu apă călduță. După aceea, îți poți face de cap.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment