Ce trebuie să știi despre bărbierit – Sfaturi de la A la Z

barbierit

Dacă femeile au întotdeauna un as în mânecă pentru a se reinventa și să fie în pas cu moda, în cazul bărbaților lucrurile stau diferit. Trăim într-o societate în care simțim nevoia de unicitate. Motivul nici nu mai contează.

Dar să nu ne ducem prea departe și să revenim la subiect. Prin definiție, bărbieritul este un ritual masculin, așa cum este machiajul pentru femei. E o variantă bună de a-ți personaliza stilul și aspectul fizic. Unicitate, cum spuneam.

Ce cosmetice și aparate trebuie să ai pentru un bărbierit perfect?

1. Spumă sau gel de ras.
Contează mai puțin ce preferi, însă trebuie să acorzi atenție etichetelor. Alege produsele care au ingrediente naturale, cu agenți de hidratare și protecție a pielii.
2. Perie pentru spumă
Nu reprezintă un moft! Din contră. Peria te ajută să aplici mai ușor spuma sau gelul de ras și înmoaie firele de păr mai bine. Optează pentru o perie din păr natural de bursuc.
3. Aparat de ras sau mașină?
Având în vedere că încă se poartă barba, cei mai mulți bărbați aleg mașina de ras. Este o opțiune mai rapidă și mai comodă și permite atașarea unor accesorii pentru cei care preferă mustața, ciocul sau alte moduri de a aranja părul facial. Pentru cei care preferă să radă perfect tenul, există aparate de ras clasice.
4. Aftershave
Cu toții știm că aftershave-ul conține alcool. Ții minte când ne zgâriam și în loc de alcool medicinal foloseam aftershave-ul, nu? Bine ar fi să le eviți pe acestea. Alcoolul irită și usucă tenul. Optează pentru un aftershave fără parfum, care să conțină uleiuri esențiale pentru hidratare.

Cum obții un bărbierit fără iritații?

Este necesar să-ți cureți tenul înainte, altfel există riscul să apară senzația de piele uscată și iritații. Pentru asta ai nevoie de un scrub (poți face din cafea/zahăr și ulei de măsline) și un gel de curățare.
Pentru a trece la bărbierit este nevoie să te expui aburilor pentru a-ți deschide porii. Este suficient să stai sub duș timp de 5-10 minute.

La următorul pas trebuie să analizezi felul în care crește părul, apoi începi să te razi în sensul invers creșterii firului de păr. Aceasta este cea mai cunoscută și folosită tehnică, însă nu este singura. Uneori părul facial are direcții diferite de creștere, așa că trebuie să te adaptezi în funcție de zona pe care o razi. Astfel, te mai poți bărbieri în sensul creșterii firului de păr sau perpenficular pe sensul creșterii (de la ureche spre nas, de exemplu).
Nu rade o porțiune mare, ci rezumă-te la 1-2 cm din barbă, apoi clătește lama sau mașina. Nu apăsa niciodată și nu treci de la o zonă la alta din aceeași mișcare.

Ce trebuie să faci după bărbierit?
Te clătești cu apă cât mai rece pentru a închide porii și te ștergi pe față prin tamponare, nu frecare. La final se aplică aftershave-ul fără alcool.

Leave Your Comment