Ce trebuie să știi dacă urmează să te căsătorești la starea civilă

buchet

Ai spune că e simplu, însă nu e! Pentru o ceremonie care nu durează mai mult de 5-10 minute, ai nevoie de cel puțin 10 zile pentru pregătiri! Care sunt actele necesare pentru starea civilă? Cum te îmbraci? Cum organizezi totul?

Iată câteva detalii de care trebuie să ții cont:

1. Stabilește data și ora.
Asigură-te că faci cununia civilă cu cel puțin 2 săptămâni înainte să plecați în luna de miere. Dacă îți schimbi numele, vei avea nevoie de o carte de identitate nouă. Ofițerul de la starea civilă îți va tăia vechiul buletin. După ce ai stabilit data nunții, gândește-te la câteva idei pentru petrecerea burlăcițelor, astfel încât să ai suficient timp pentru a organiza ceva. Alege ora astfel încât să ai suficient timp pentru machiaj și coafură.

2. Certificat medical
Ambii soți trebuie să aibă un certificat medical privind starea de sănătate (HIV. Sifilis și TBC). Acest certificat se face cu 14 zile lucrătoare înainte de cununia civilă și trebuie să conțină rezultatele analizelor și mențiunea expresă a unui medic că persoana este aptă sau nu de căsătorie. Atenție! Dacă depășiți cele 14 zile lucrătoare, trebuie să faceți alte certificate.

3. Asigură-te că ai dosarul complet
Dacă te gândești la o căsătorie spontană, ia-ți gândul acesta! Programările la Primărie se fac numai în baza acestor documente: certificat medical, original + copie după cartea de identitate a soților, copii după buletinele martorilor, certificat de naștere, în original și copie, declarația pe proprie răspundere din care să rezulte că cei 2 soţi nu cunosc niciun motiv de natură legală care să împiedice încheierea căsătoriei, certificat de divorț, dacă este cazul și aprobarea primarului.

Aceștia sunt cei 3 pași pe care trebuie să-i respecți, însă urmează întrebarea „Cum mă îmbrac la cununia civilă?” Formal, dar lejer.

În cazul bărbaților:

Poți renunța la cravată sau papion, dacă este foarte cald, însă sacoul sau vesta trebuie să rămână. Cât despre pantofi, poți opta pentru o pereche de pantofi boat shoes sau Oxford. Dacă evenimentul are lor seara, poți opta pentru negru, însă dacă e în timpul zilei, poți alege între nuanțele de bleumarin și bej.

În cazul femeilor:

În niciun caz nu alegi o rochie mini. O opțiune potrivită este rochia midi pe care o accesorizezi cu tocuri delicate, o pereche de cercei cu diamante și bineînțeles buchetul de mireasă. În ceea ce privește culoarea, ești liberă să alegi ce îți place, însă dacă vrei să te simți cu adevărat o mireasă, alege o rochie midi albă sau nude, cu un croi pe corp sau lejeră.

Nu uita că trebuie să vorbești cu o florărie din timp pentru buchetul tău. Dacă îți plac florile de sezon, există riscul să nu le aibă pe stoc sau să dureze foarte mult până le aduc.

Casă de piatră!

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment