Ce trebuie să știi când copilul începe școala

scoala

Pentru mine, începerea școlii e un calvar. Când eram elevă mă îngrozea trezitul de dimineață și toată pregătirea pentru noul an școlar mi se părea infernală. Astăzi mă îngrozește aglomerația din trafic pentru că devenim mai agitați și ajungem la birou deja osteniți.

Dacă ești deja părinte, iar copilul tău începe școala luni, iată câteva lucruri de care să ții cont pentru (măcar) prima zi de școală:

1. Trezește-te mai devreme. De astăzi, trebuie să te obișnuiești să te trezești mai devreme pentru a nu face lucrurile în pripă și greșite. Mie una îmi trebuie timp pentru a mă ridica din pat, mai întâi mă ridic în șezut, mă întind puțin, stau câteva minute iar în poziția șezut la marginea patului și apoi mă ridic în picioare. Doctorii recomandă această modalitate de trezire și nu o trezire imediată în picioare.

2. Dușul de dimineață. Știu că pare puțin banal că trebuie să precizez și asta, însă este obligatoriu. Te înviorează și vei avea mai multă energie.

3. Micul dejun. Înainte de a pleca de acasă trebuie să mănânci. Trebuie să pregătești de data asta și micul dejun pentru micuțul tău. Micul dejun este cel mai important în alimentația unui om. Recomand să fie cât mai bogat în fibre și cereale. Poate să fie cel mai bogat în calorii pentru că până seară se vor consuma fără grijă. Iar micuțul tău va avea energie pe tot parcursul zilei.

4. Pregătirea pachetului pentru școală. După masă trebuie să pregătești și o gustare pentru copilul tău. Un sandviș cu brânză, o plăcintă făcută în casă, un fruct sau/ și un iaurt pot fi o gustare excelentă pentru un copil. Evită să îi dai multe mezeluri sau fast food.

5. Cu ce te îmbraci. Pentru a eficientiza timpul dimineața, trebuie să te gândești de cu seară cu ce te vei îmbrăca a doua zi. Uniforma copilului tău trebuie de asemenea și ea pregătită cu o seară înainte. Prognoza meteo trebuie urmărită din timp pentru a ști exact dacă ai hainele pregătite în ton cu vremea de afară.

scoala6. Pregătirea ghiozdanului. Recunosc că pregătirea ghiozdanului pentru a doua zi nu era o treabă prea plăcută pentru mine. Ai grijă de cu seară să îl supervizezi sau să îl ajuți pe copilul tău la pregătirea ghiozdanului.

7. Drumul. Dacă drumul de acasă până la școală și invers este unul scurt și nu necesită mijloc de transport este perfect, însă dacă distanța este una destul de mare trebuie să te gândești bine dacă iei mijloacele de transport în comun sau mașina personală pentru a-ți duce copilul la școală.

8. Nu te enerva niciodată când plecați spre școală, tinzi să-i afectezi copilului tău starea emoțională și mentală și poate risca o concentrare mai scăzută în timpul orelor.

9. Încercați să vă jucați cinci minute înainte să plecați spre școală: fie că îi faci un mic dejun mai colorat și vesel, fie îl lași să se alinte câteva minute în pat, fie repetați împreună o poezie sau un cântecel preferat de copil. Acest lucru va lega negreșit o relație mai bună între voi.

Tu ce idei ai pentru diminețile cu cel mic?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment