Ce trebuie să faci când copilul tău vorbește sau se comportă urât

Ce trebuie să faci când copilul tău vorbește sau se comportă urât – Sfaturi utile

Educația este foarte importantă în dezvoltarea unui copil, însă nu mulți părinți știu cum funcționează mentalitatea unui copil.

Copiii se adaptează foarte ușor influențelor negative din jurul lor și oricând poate veni acasă și să ai surpriza că începe să vorbească urât. Dacă îți răspunde urât sau pe un ton superior, ignoră-l. Da, trebuie să-l ignori, pentru că dacă îl întrebi de ce vorbește așa îți va răspunde la fel de senin ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, însă dacă îl ignori, probabil că va mai încerca o dată sau de două ori, dar va renunța a treia oară. Dacă înjură sau folosește cuvinte foarte urâte, atunci încearcă să ai o discuție cu el, explică-i de ce nu ar trebui să vorbească așa și după ce te-ai asigurat că a înțeles motivul pentru care nu ești de acord cu vocabularul lui, urmărește-l îndeaproape să vezi dacă mai are același vocabular. În niciun caz nu trebuie să te enervezi și să țipi la el, nu vei obține decât un copil mai rebel decât poate fi deja!

Dacă are un comportament neadecvat sau nu te ascultă, nu-i trece cu vederea mofturile. Atunci când îl rogi să facă un lucru și refuză, spune-i că îi vei lua jucăriile sau că îl vei priva de lucrurile care lui îi plac. Nu face compromisuri și ține-te de cuvânt. La un moment dat, va ceda și va face ce îi ceri.

Copil neastamparatNu-i permite să vorbească urât în public. Dacă a vorbit urât, atenționează-l imediat și nu aștepta să ajungeți acasă. Totuși, dacă va continua să vorbească urât, ia-l acasă și spune-i că va fi privat de jocurile preferate.

Nu este ușor să fii părinte, însă trebuie să ai în vedere întotdeauna că un copil este influențat și nu-și dă seama de consecințele vocabularului sau comportamentului neadecvat. Ai răbdare cu el, explică-i, dar păstrează-ți fermitatea în ceea ce îi spui. Nu uita să-l lauzi atunci când face un lucru bine, dar mai ales, amintește-i că îl iubești.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment