Ce trebuie să conțină un shake proteic?

shake proteic

Înainte de a afla ce trebuie să conțină un shake proteic, ar trebui să afli cum te pot ajuta aceste băuturi naturale pentru a adăuga masă musculară. Atunci când obiectivul tău este creșterea masei musculare, proteinele nu trebuie să lipsească din dieta zilnică (ouă, lapte, carne).

Shake-ul proteic este soluția ideală atunci când nu ai timp să gătești, mai ales dimineața și după antrenament. Majoritatea shake-urilor proteice sunt realizate din câteva ingrediente pe care trebuie să le amesteci într-un blender și astfel obții o masă sănătoasă și nutritivă.

Marea problemă a bărbaților pentru a adăuga masă musculară este numărul de calorii pe care îl consumă în fiecare zi: dieta trebuie să fie sănătoasă, dar suficientă pentru a asigura necesarul de nutrienți. Dacă nu ai posibilitatea de a consuma șase mese pe zi, poți obține caloriile necesare cu ajutorul shake-urilor proteice.

Ce trebuie să conțină un shake proteic simplu?

1. Proteină din albuș de ou: este o sursă de proteină cu asimilare rapidă acolo unde corpul tău are nevoie.

shake proteic2. Carbohidrați cu indice glicemic scăzut: bananele sunt o alegere excelentă datorită conținutului de zaharuri, printre care și fructoza, care îți asigură energia necesară pe tot parcursul zilei.

3. Fibre: pentru prepararea shake-urilor proteice, se recomandă folosirea unor fibre solubile, pe care le poți cumpăra din orice magazin naturist.

4. Lapte: spre deosebire de apă, laptele conține caseină, o sursă de proteine cu absorbție lentă.

Cea mai simplă rețetă pe care o poți face dimineața este următoarea:

Taie o banană felii și zdrobește-o cu ajutorul unui blender, adaugă trei albușuri de pui, fibre solubile și completează cu lapte. Mixează întreg conținutul și toarnă-l într-un shaker. Este de preferat să fie păstrat la frigider până când îl consumi.

O variantă mai complexă de shake proteic este:
Amestecă 350 ml de suc natural de portocale cu două albușuri sau proteine din zer, o banană și două linguri de migdale. Se mixează tot conținutul și se consumă ca atare.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment